Ставане в 5 сутринта, изтощително учене цял ден, храна, сън. По този начин евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков реши да лекува в казармата в Шумен тежката си депресия след развода с любимата му Татяна. Тази година двойката сложиха окончателно край на брака и любовта си, продължила почти 15 години.

 

Доскоро Новаков се разписваше в Брюксел срещу сумата от над 15 000 лв. месечна заплата. Към днешна дата обаче той се е цанил за редник в шуменската казарма, а зли езици в Благоевград разкриват, че военният чин му трябвал заради откриваща се наскоро висока позиция в сърцето на Европа – втори секретар и докладчик за държавите от Балтийско до Черно море.

 

За поста било нужно кандидатите да са ходили в казарма, а Новаков НЕ се е отчел пред родината досега.

Запознати обаче отбелязват, че истината е съвсем друга – тежката раздяла с красавицата Татяна и фактът, че тя е взела грижите и за дъщеричката им Ема, съсипали Новаков и го превърнали в „робот“.

35-годишният евродепутат не ядял, не спял, вършел нещата напълно машинално, а състоянието му започнало сериозно да плаши близките му и приятелите от ГЕРБ.

 

Финалният удар дошъл, след като дори „Уикипедия“ черно на бяло сложила край на брака му с редакция в биографията му, описваща краха на младоженските му трепети. Според близки около евродепутата,

 

Според близки около евродепутата по думите му казармата била подходящо място за робот като него, който правел всичко машинално, а съкрушеното му сърце щяло да издържи само, ако умът му не е зает с друго, освен с драконовски военен режим, с който човек лесно действа и не е нужно да мисли, разсъждавал покъртения евроизбраник.

 

Затова и решението на Новаков да захвърли високия пост и луксозното си жилище в Брюксел и космическата за родните стандарти заплата за спане на нар, ядене на боб и ставане призори, било провокирано от раздялата с Татяна. Говори се, че младата съпруга е виновницата за разлъката, тъй като постоянните отсъствия на Новаков дразнели красавицата, а грижите за Ема падали само на нейните плещи.

 

Червенокосата хубавица и Нваков са заедно от над 14 години, като вдигнаха пищна сватба през 2017 г., събитието бе почетено от всички първи в ГЕРБ. Лично кметът на Благоевград Атанас Камбитов бракосъчета влюбените, а тогавашната дясна ръка на Бойко Борисов – Цветан Цветанов, бе почетен гост на тържеството. Вече бившите съпрузи имали любовна история като на кино – още като студенти двамата се харесали, а подобно на сюжет от романтична комедия единият герой бил „смотльо“.

 

„Тя хареса отличник с една вежда и наднормено тегло“, описва себе си като студент Новаков, но Татяна тогава не гледала килограми, а голямото му сърце, разкрива самата тя.

В началото връзката им е идилична и логично последвало романтично предложение за брак.

 

Малко след като си казаха „Да“, двойката станаха родители на малката Ема. Днес, вместо да се описва като предан съпруг и баща в социалните мрежи, Новаков е отбелязал лаконично само „баща на Ема“. Не само е сложен край на съпружеството, а и като по традиция са изтрити снимките с вече бившата му любима.

 

За разлика от него, който загърби светския живот заради раздялата си с Татяна и се превърна в редник, тя не била толкоз съсипана от края на отношенията им. Преди броени дни тя завела на море дъщеричката им, за която щяла да се грижи през повечето време.

 

Евродепутатът Андрей Новаков влезе за месец в казармата заради висок пост в Брюксел и тежка депресия

 

Съдът постанови момиченцето да е под опеката на майка си, а това окончателно сринало Новаков.

Депутати, научили за тежката разлъка защитават решението му и смятат, че е добре да отиде за месец в казармата, където да остане изолиран от света, след като не може да вижда дори дъщеря си в момента.

Нямало как да се грижи дори за семейното куче, тъй като Татяна доскоро живеела в София, а той в Брюксел или Страсбург.

 

Татяна не харесвала, че Андрей спазвал само едно от обещанията си – да е у дома на годишнината от сватбата им – 28 май. Въпреки огромната му заплата, неговите отсъствия започнали да я терзаят, а това, че се оказала сама с подрастваща на ръце, куче, професия и домашни задължения, определено й дошло в повече.

 

Мълвата дори носи, че хубавицата намерила кой да я теши във вечерите, в които Андрей бил на заседания на Европарламента, въпреки че от ГЕРБ буквално злостно отричат подобни твърдения. Причината е, че Татяна също е близка с много от колегите и съпартийците на бившия си съпруг, които защитавали повече неговото реноме и достойнство, отколкото семейните ценности.

Източник: Уикенд