Mоделът Златка Димитрова, която от известно време живее в родния си Бургас, е мишена на атаки от страна на небезизвестната Евгения Банева - съпруга на подсъдимия олигарх Николай Банев, узна Разкрития.

Самата Евгения до 2019 година беше в следствения арест по обвинения за шест престъпления, сред които прането на над половин милиард евро, участие в организирана престъпна група, в данъчни престъпления и източване на редица приватизирани предприятия.

Откакто е на свобода Банева е решила да се разправя с всичките врагове, които си е създала през годините. За зла участ на Златка, самата тя е една от целите на яростната Евгения. Причината е имот от 932 квадратни метра на брега на морето, който се намира на границата между къмпинг - Смокиня" и „Каваците“. Преди време точно на този парцел е имало бунище, но след като преди 22 години го връщат на стари те му собственици, теренът става притежание на Димитър Янев Червенков, който е втори съпруг на майката на Златка Димитрова Маргарита, и той го облагородява и превръща в прекрасно място за почивка. След време Димитър прави завещание и след смъртта му парцелът попада във владение на вдовицата му Маргарита, с която заедно са се грижили за апетитното кътче земя.

Изведнъж обаче се появяват олигарсите Николай и Евгения Баневи, които предявяват претенции, че въпросният парцел на Маргарита Червенкова е част от техен далеч по-голям имот, придобит по време на приватизацията. Любопитно е, че по документи Баневи са “приватизирали" земята за по 1 долар на квадратен метър. Както се казва в подобни случаи - дай боже всекиму. В началото, когато тяхната фирма слага ограда, спорният парцел остава извън оградата, с което на практика известната фамилия тогава показва, че не го брои за свой. После нещата се обръщат. Следват съдебни битки между Баневи и много други собственици на терени в района, сред които е и майката на Златка. През 2014 година Маргарита Червенкова печели делото и доказва, че нейният парцел не влиза в апортната вноска на маститите “приватизатори“.

След излизането си от ареста, използвайки удобната политическа конюнктура, Евгения Банева буквално се е развилняла и цирковете отново започнали. На 30 април нейни силоваци са влезли в частните имоти и са налепили по каравани и бунгала бележки със следния текст: "Важно!!! Във връзка с резервациите за престой през летен сезон 2022 в къмпинг "Каваците", се свържете спешно с администрацията на къмпинга!". Отдолу на бележките е оставен номер за контакти. Това е все едно някой да ви залепи бележка на вратата на собствения ви апартамент, с която ви уведомява, че трябва да му платите наем. На въпросния телефон от бележката се обажда съпругата на известния бургаски силовак Калин Кирязов-Киряза, разкрива Златка Димитрова.

“Когато я попитах какво става и кой им дава право да лепят обяви по нашите каравани в парцела на майка ми, госпожата отвърна, че това лято трябвало да работят тази земя, защото били спечелили дело и така им наредила Евгения Банева... След половин час ми се обаждат от непознат номер и ми казват: “Изпрати си нотариалния акт за земята!". Огромна наглост, откъде накъде ще изпращаме нотариални актове на чужди хора", риторично пита Златка Димитрова и разкрива, че миналото лято натискът е бил под друга форма. . Тогава ми се обади някакъв непознат човек и ми обяснява, че нашето място било пуснато за публична продан. Ако искаш да го имаш, дай 200 хиляди лева на госпожа Евгения Банева!", допълва Златка Димитрова.

Източник: Уикенд