Неотдавна бандити си устроиха брутална схватка и то пред очите на множество свидетели от техния квартал. Сблъсъкът бе между Любо Носа и братята с албански корени – Бериша.

Само преди дни бяха открити труповете на 2-ма мъже от близкия кръг на братята. Загиналите са на 19 и 25 години и бяха открити размазани на тротоара пред блок 320 в Люлин 3. На страшната гледка е попаднал съсед в ранните часове, който подал сигнал на 112. Само след минути целият район почернял от полиция от 9-то районно и отдел Убийства към столичната дирекция, които блокирали района и започнали огледи.

От МВР дълго време запазиха пълно мълчание по случая с мистериозната смърт на 2-мата млади мъже. Едва след публикуването на инцидента в някои електронни издания, от СДВР коментираха случая лаконично, че става въпрос за ритуално самоубийство. От районното управление изцяло отказаха коментар с мотив, че е следствена тайна.

Според вътрешен източник от МВР, отгоре е спуснато указание за информационно затъмнение по случая, което е уж с мотив да не се пречи на следствието. Неофициално се знае, че от МВР и Държавното обвинение дори не са искали да се разчува случаят с цел осигуряване на комфорт на правителството. Мистериозната смърт на 2-мата мъже може допълнително да нагнети напрежение в обществото след скандала по случая с Дебора от Стара Загора.

През последните дни десетки хиляди българи протестират пред съдилища, прокуратури, областни дирекции на МВР в 40 градове, като все по-често се чуват призиви за въоръжена съпротива и раздаване на улично правосъдие при липсата на адекватно такова от правораздавателните органи и пълно дезертиралите от функцията си да защитят гражданите родна полиция, прокуратура и съд.

Източници от софийския ъндърграунд разкриват, че убитите двама младежи в „Люлин“ са наркодилъри с прякори Стимбата и Бозавия, които са родом от Русе, но от 2-3 години живеят в апартамент на осмия етаж на блок 320 в „Люлин“, който им е отдаден под наем от адвокатка, занимаваща се с наркодела. Твърди се, че Стимбата и Бозавия са пласирали кокаин, марихуана и екстази в 3-ти район и са

част от кримиорганизацията на братята с албанска жилка Михаил, Анджело и Александър Бериша.

Братята Бериша придобиха криминална слава само преди месец, след като влязоха в кървава свада с 32-годишния люлински наркобандит Любомир Велков - Носа. Тогава видеокадри от уличното меле в „Люлин“ показаха как Любо Носа и средният от братята Бериша - Михаил, се сбиват на улицата пред блок 204 в софийското панелното гето, като Любо Носа е надвит от опонента си.

Докато Носа е на земята, притиснат от Михаил Бериша, в боя се включват и другите двама братя, които нанасят безпощадни юмруци и ритници. Макар и целият окървавен, Любо Носа успява да се изправи на краката си и да избяга от братята.

Минути по-късно 32-годишният Любомир Велков се връща на импровизираната улична арена, но този път зад волана на мощния си черен джип „Мерцедес“, с който умишлено блъска Александър Бериша. Очевидци на бруталния екшън свидетелстват, че преди Любо Носа да бъде свален насилствено от возилото, той на няколко пъти опитва да прегази и другите двама братя Бериша – Анджело и Михаил, които обаче съумяват да избегнат джипа. В резултат на мелето Александър Бериша остана без крак, който беше ампутиран в „Пирогов“.

Любомир Велков - Носа е с повдигнати обвинения за умишлено причиняване на катастрофа и нанасяне на тежка телесна повреда и търка наровете на следствения арест в София. Въпреки това криминалистите разследват версията, че изхвърлените от терасата на 8-ия етаж двама мъже са убити за отмъщение и като част от нарковойната, която се води между конкурентни групировки,

чиито представители са и Любо Носа, и братята Бериша.

Запознати с разследването разкриват пред, че при претърсване на апартамента на 8-ия етаж в блок 320, от който са били изхвърлени двамата наркодилъри, са открити дрога, спринцовки с хероин, оставени демонстративно на масата в хола и две полупразни бутилки от уиски заедно с таблетки диазепам. Подозрителното е, че жилището е било старателно изчистено с белина и препарати, за да не бъдат открити ДНК следи от вероятните извършители на престъплението. Смята се, че преди двамата дилъри да бъдат изхвърлени от балкона на апартамента, са били жестоко пребити в жилището, в което живеели под наем.

Телата им са предадени за аутопсия в „Съдебна медицина“, но официална информация липсва.

Въпреки подозрително късното официално обявление на СДВР, че в „Люлин-3“ е имало ритуално самоубийство на двама младежи, запознати разказват, че от отдел „Убийства“ към СДВР тихомълком работят по съвсем друга версия – че младите мъже са ликвидирани от конкурентни дилъри на дрога, а жестоките гангстерски убийства са замаскирани като синхронизирано двойно самоубийство чрез едновременно скачване от 8-мия етаж на жилищен блок.

Според полицейски източник основни заподозрени като извършители на жестокото наркоубийство в блок 320 в „Люлин“ са ромските кримибосове Севар и Давид. Двамата вече са обявени за издирване със скрит бюлетин на МВР, тъй като не са открити на адресите си.

Севар и Давид са известни от години сред представителите на люлинския ъндърграунд като основни босове на дрогата и проституцията в трети микрорайон на ж.к. „Люлин“.

Двамата контролират проституцията в „Люлин“, както и търговията с дрога в Трети микрорайон. Само преди месец Севар излезе от затвора за непредумишлено убийство, след като излежа смехотворно ниска 5-годишна присъда. Една от причините от МВР да не искат да огласяват данни за двойното убийство в „Люлин“ е, че ще последват неудобни въпроси как предполагаемият извършител е излязъл предсрочно от затвора, а това може да доведе до ескалация на протестите

в цяла България, допуска информатор от подземния свят.

Според полицейски източник, след като е бил информиран за двойното убийство в ж.к. „Люлин“, МВР шефът Калин Стоянов е разпоредил стартирането на специализирана полицейска операция срещу мастити наркодилъри от София с цел да бъде овладяна ситуацията с изпуснатите от контрол

организирани престъпни групи. Очаква се акцията да стартира през уикенда със знакови арести на добре познати на обществото кримки.

Източник: Уикенд, crimesbg.com