Фаталният инцидент с легендарния Кирил Маричков е в следствие от друга злополука, случила се преди няколко месеца. Влошеното му здравословно състояние води до фаталното падане в село Селановци.

Докато се опитва да избегне локва в София, звездата на родната музика претърпява сериозен инцидент. .Той се спъва в надигнат капак на кабелна шахта и пада по лице, държейки чанти в ръцете си. Влиза в болница със счупени ребра,. Препоръката на лекарите е да не пътува и да избягва физически натоварвания, но той решил да продължи с концертите

Старата травма започва да се обажда. Маричков усеща силни болки в гърба, но успява да изкара до петия концерт на турнето им в Америка, преди болката да го принуди да се оттегли. След завръщането си в България, се установява, че освен счупените ребра, има и сериозни увреждания на прешлените. Следва операция и продължително възстановяване.

Претърпял операция, но здравословното му състояние остава нестабилно.  Лекарите не му препоръчвали участия на живо, но той толкова обичал публиката, че нямало как да се оттегли.

Замайванията, които е изпитал са вероятната причина за падането от сцената. Кирил Маричков губи живота си в линейката по път за болницата.

Източник: blitz.bg