Новинарят Венелин Петков ще се подписва срещу двойна заплата

Венелин Петков е на път да спечели цялата омраза, на която са способни колегите му.

Водещият на централната информационна емисия на bTV вече ще се разписва върху почти двойно възнаграждение. Това ще се случи от началото на следващия месец. По този начин новинарят се превръща в истински рекордьор в медията по отношение на заплатата. Според мълвата, която се носи из коридорите на bTV през последните няколко дни, Венелин Петков щял да получава месечно възнаграждение в размер на 8 хиляди лева.

[caption id="attachment_273103" align="alignleft" width="300"]Венелин Венелин Петков ще получава двойна заплата[/caption]

Почти двойното заплащане, Венелин ще получава след кадровите промени, които бяха извършени в частната медия. Ръководството на телевизията официално обяви, че журналистът вече е директор на „Новини, актуални предавания и спорт”. Той бе назначен на този пост след напускането на Люба Ризова, което се случи след като новият изпълнителен директор Павел Станчев помете с метлата на уволнението целия досегашен висш управленски персонал. През последния месец всички служители на медията са под невиждано напрежение, тъй като рокадите са се превърнали в част от ежедневието.

Предаванията изпадат ежедневно от програмната схема като гнили круши. Преди броени дни някои медии тиражираха информацията, че следващото предаване, което пада от ефира на bTV е „Преди обед” с водещи Деси Стоянова и Сашо Кадиев. Новият изпълнителен директор е категоричен, че реформите се извършват с цел да бъда подобрена програмната схема на медията. „Шоуто на Слави” също не успя да се размине между капките. Твърди се, че Станчев привикал Слави Трифонов и му поставил ултиматум да спре да обсъжда политически теми. Освен това на промяна подлежи и началният час на шоуто. Вместо както досега от 22.30, то ще започва от 23.00 ч. на мястото на „Голата истина”, пише pik.bg.

И за капак на всичко Слави бил принуден да се съгласи да орежат ефирното му време от един на половин час. Реформите ще влязат в сила до няколко дни. В медията се чудят кой ще е следващият кадър или кое ще е следващото предаване, което ще помете метлата.