Робин Уилямс е направил завещанието си в няколко стъпки

Легендарният комик Робин Уилямс е написал завещанието за наследниците си още приживе.

Запознати твърдят, че Робин Уилямс е имал известни съмнения, че отрочетата му ще пропилеят спечелените от него пари, докато са млади и поради тази причина направил специални клаузи в завещанието си. Завещанието на американския актьор датира отпреди 5 години (от 2009 г.). По силата на този документи трите му деца (31-годишният Закари, 25-годишната Зелда и 22-годишният Клоуди) ще получат парите на няколко етапа.

[caption id="attachment_418997" align="alignright" width="300"]Робин Уилямс е направил завещанието си в няколко стъпки Робин Уилямс е направил завещанието си в няколко стъпки[/caption]

Робин Уилямс е посочил в завещанието си, че когато всяко едно от децата му навърши 21 години (към днешна дата и тримата му наследници са навършили посочената възраст), ще получи 1,3% от акциите. При навършването на 25-годишна възраст (единствено Клоуди все още няма 25 години) те ще придобият правото да получат половината от акциите. Когато всеки един от тримата му наследници навърши 30-годишна възраст (към днешна дата само Закари е на 31 години) ще придобият правото да получат пълния дял. Завещанието на Робин Уилямс не е било обвързано със смъртта му. Децата му все пак ще получат голяма част от парите му, но Клоуди и Зелда все още не са придобили правото да получат всичко, тъй като нямат посочената в завещанието възраст.

Никой не се наема да прогнозира за каква сума се касае във въпросното завещание на Робин Уилямс. Всеизвестен е обаче фактът, че гениалният комик имаше доста пари. Сайтът TMZ, който твърди, че разполага с условията в документа твърди, че при всички положения третата му съпруга Сюзън Шнайдер, която намери безжизненото тяло на Робин Уилямс ще получи значителна сума от богатството му. Някои от оценките на състоянието на актьора сочат, че през 2012 година, то е възлизало на стойност 130 милиона долара. През миналата година обаче в едно от интервютата си, Робин Уилямс заяви, че е на ръба на фалита заради двата му развода, които са му излезли твърде скъпо, пише Блиц.