Цигарите утежнили здравословното състояние на Мария

Мария Данаилова си отиде от този свят вследствие на непреодолима инфекция на белите дробове и бъбреците.

Съпругата на Стефан Данаилов-Ламбо издъхна тази нощ в Трета градска болница в София. Специалисти са категорични, че Мария Данаилова е съсипала здравето си с няколкото кутии цигари, които пушила на ден. В съботния ден съпругата на Лабмо се почувствала зле. В дома им бил повикан екип на Спешна помощ, а лекарят бил категоричен, че трябва да постъпи в лечебно заведение.

[caption id="attachment_406365" align="alignright" width="300"]Мария Данаилова издъхнала в резултат на непреодолима инфекция Мария Данаилова издъхнала в резултат на непреодолима инфекция[/caption]

В неделя Мария Данаилова се почувствала малко по-добре и дори се чукнала с великденско яйце с близките, дошли й на свиждане. Още на следващия ден обаче състоянието й рязко се влошило и се наложило да й бъде поставена кислородна маска, която да снабди организма с достатъчно количество от него. Въпреки положените усилия от страна на лекарите обаче, резултатът бил трагичен – Мария Данаилова издъхнала през изминалата нощ.

Актьори, близки до семейството разказват, че Мария Данаилова увеличила рязко пушенето, след като научила тежката вест, че съпругът й е покосен от онкологично заболяване. Докато Стефан Данаилов непрестанно показваше дух и не се отказваше от борбата с коварното заболяване, съпругата му тешеше притесненията си в цигари. Запознати твърдят, че пушела по няколко кутии цигари на ден. На забележките, които често й правел Стефан Данаилов, Мария отговаряла да гледа себе си, допълвайки, че сега се борят за неговия живот. Освен това Мария Данаилова често казвала, че и „лесна” и да не мисли за нея.

В първите дни на настоящата година Мария Данаилова направи една от последните си медийни изяви пред вестник „Над 55”. Макар и не особено обстоятелствена, половинката на Ламбо даде да се разбере, че животът й с него се е променил изключително много в рамките на последната година и половина. Тя бе категорична, че на фона на всичко случващо се у тях, семейството отдавна е приключило с празниците. Близки до семейството разкриват, че началото на проблемите било поставено от Ирен Кривошиева, от която Стефан Данаилов има извънбрачен син – Владимир, пише Блиц.