Росица Янакиева е издъхнала 15 минути след полунощ

Началото на новата седмица бе белязано от тъжната вест за смъртта на бившия градоначалник на Перник, която понастоящем е зам.-председател на парламента – Росица Янакиева.

Тя е издъхнала 15 минути след полунощ във Военномедицинска академия, където бе настанена на 6 януари. Това стана ясно от думите на Цвета Младенова от АБВ-Перник пред Информационна агенция „Фокус”. Припомняме, че след приемането й в лечебното заведение, на Росица Янакиева бе поставена диагноза аневризма в мозъка. В следобедните часове ще стане ясно за кога е насрочено погребението на бившия градоначалник на Перник.

[caption id="attachment_435328" align="alignright" width="259"]Росица Янакиева е издъхнала 15 минути след полунощ Росица Янакиева е издъхнала 15 минути след полунощ[/caption]

По-рано днес на официалната й страница във Фейсбук с прискърбие бе съобщена мрачната вест за кончината й. Само преди броени дни председателят на АБВ Георги Първанов заяви пред медиите, че очакват Росица Янакиева да се завърне на работното си място в най-скоро време при това с още по-добра енергия, за да продължи започнатото. По време на честването на първата година от рестарта на политическия проект АБВ, експрезидентът Георги Първанов посочи, че Росица Янакиева е желязната дама на българската местна власт.

По време на болничния й престой, зам.-председателят на парламента бе посетена от съпартиеца си Румен Петков. Тогава той заяви пред медиите, че възстановяването й върви по-бързо от предвиденото и съвсем скоро тя отново ще се върне на работа. Единствено медиците не се наеха да дадат каквито и да било прогнози за изхода от ситуацията.

Преди броени дни състоянието на Росица Янакиева рязко се влоши. Този факт наложи поставянето й на командно дишане. По неофициално потвърдена информация, Росица Янакиева е издъхнала през изминалата нощ заради нов тромб, който е запушил кръвоносните съдове в мозъка. Това е довело Росица Янакиева до дълбока кома поради липсата на кислород. За съжаление тя не е успяла да се пребори за живота си, въпреки усилията на медицинския екип, пише pik.bg.