Петко Сертов изтеглил парите от хонорарите си

Бившата барета Алексей Петров разкри какви пари е изтеглил Петко Сертов преди да изчезне мистериозно на 5 декември.

След края на съдебното заседание по скандалното дело „Октопод”, Алексей Петров разкри, че Петко Сертов е консултирал пет фирми. Той потвърди информацията, че двамата с бившия шеф на ДАНС са имали намерения да работят по няколко общи проекта. Бившата барета твърди, че в деня, в който Петко Сертов е изчезнал мистериозно е изтеглил сумата от 6 хиляди лева, които са от консултантски хонорари. Запознати посочиха още преди дни, че Петко Сертов теглил тези пари на определени дати в месеца. Тази информация бе потвърдена и от главния секретар Светлозар Лазаров преди няколко дни.

[caption id="attachment_431591" align="alignright" width="300"]Петко Сертов изтеглил парите от хонорарите си Петко Сертов изтеглил парите от хонорарите си[/caption]

С въпросните средства първият шеф на ДАНС издържал семейството си, сина си и майка си. Неофициални източници твърдят, че се очаква днес ВКС (Върховната касационна прокуратура) да обсъди на съвещание дали да се образува досъдебно производство по казуса Петко Сертов. В неделя вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че предстои да бъде проведена такава среща, без да уточнява кога, пише в. „24 часа”.

Припомняме, че Петко Сертов е в неизвестност вече десети ден. Въпреки усилената работа на службите, към момента от него няма следа. Според последната информация по случая, която бе потвърдена от части от разследващите, първият човек оглавил ДАНС е заминал за Гърция, откъдето е продължил за САЩ. Бившата барета Алексей Петров посочи, че задграничния паспорт на Петко Сертов не е с него. Тази информация бе потвърдена и от съпругата му Емилия Сертова. Казусът с мистериозното изчезване на ексшефа на ДАНС е на път да разбуни нов скандал.

Оказва се, че въпреки че София е осеяна с хиляди камери за видеонаблюдение, от тях няма кой знае каква полза. Те не могат да разпознаят нито лица, нито регистрационните номера на автомобилите. В ефира на Нова тв, екглавният секретар на Вътрешното министерство Николай Радулов разкри, че при все че в София има повече от три хиляди камери, те не са снабдени със софтуер за разпознаване на лица, тъй като е твърде скъп. Радулов посочи, че преди няколко години той е струвал около един милион евро, а сега вероятно цената му е доста по-висока.