Лили Иванова е успяла да пребори ковид с помощта на билки, узна Разкрития.

И по-конккретно – с корен от женшен, сочен за вълшебна билка. Примата на родната естрада е изкарала вируса цели два пъти и то след като пандемията утихна. Само в рамките на едва два месеца, тя се е разболяла два пъти, което се случи в самия разгар на лятното й турне. Заради което част от концертите й бяха отменени, без обяснение.

Причината обаче бързо стана ясна. Звездата е пипнала коварния китайски вирус. Борбата с който не била особено лека, в следствие на което Лили отслабнала значително. За нейна и на феновете й радост, не се е наложило Лили да постъпва в болница.

Но все пак тя приемала доста медикаменти, които да възстановят здравето й. Разковничето към оздравяването ѝ на нейната възраст се криело в стар неин навик — приемът на женшен. Макар че от години Лили е близка приятелка и се ползва с вниманието на най-добрите български лекари, примата се доверявала и на алтернативната медицина. От десетилетия певицата пиела женшен и отвари от алтайски треви.

Женшенът открай време е наричан „царят на билките“ заради невероятните си свойства. Има три основни типа от тази билка: американски, китайски и сибирски. Лили предпочитала сибирския. Доказано е, че жeншeнът yвeличaвa бpoя нa бeлитe ĸpъвни ĸлeтĸи и aнтитeлa в ĸpъвтa, ĸoитo пoмaгaт дa ce бopитe c нacтинĸи и дpyги инфeĸции. Освен това той се бори с умората и увеличава издръжливостта.