След като наскоро проф. Петър Стоянович бе уволнен от БНТ, той набързо бе прилапан от bTV и така историкът със завидно чувство за хумор вече е част от екипа на частната телевизия, където получил постоянна рубрика в „Тази събота и неделя“.

 

Съдейки по направения скок от едната в другата телевизия, човек остава с усещането, че в bTV са чакали само да се раздели с БНТ, за да му предложат договор. Факт е, че частната медия открай време има слабост към духовития историк, който е и бивш министър на културата и редовно го канеха като коментатор в различни предавания, а миналото лято дори го пробваха за водещ на „Стани богат“ на мястото на Михаил Билалов, който вече се гласеше да напуска.

 

До момента професорът не бе работил на хонорар в частна медия, той имаше рубрика в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ през уикенда.

Преди 4 месеца се разнесе мълвата, че Емил Кошлуков, който оглавява държавната телевизия, го е уволнил, тъй като си позволявал твърде пиперлив език пред камерите, а това възмутило част от членовете на СЕМ, които поставили въпроса пред директора.

Той на свой ред набързо решил да се лиши от услугите на Стоянович въпреки, че рубриката му била с висок рейтинг. Самият професор тогава призна, че Кошлуков му заявил, че рейтингът не го интересува и че на мястото на рубриката му може да има спортно предаване, което също ще се радва на добър рейтинг.

 

Така БНТ вече е минало за професора, но феновете му ще могат да го гледат в ефира на bTV. Проф. Стоянович се присъедини към предаването „Тази събота и неделя“, където води рубрика всяка събота от 10 ч., стана ясно от съобщението на шефката на актуалните предавания в телевизията Искра Владимирова. Новината бе разпространена и от други членове на екипа на шоуто и така се разчу набързо, макар пиар отделът на телевизията да не я разпространи официално.  

Първата тема в новата рубрика бе свързана с външните министри на страната ни през годините.

Източник: Уикенд