В КТБ има огромна вероятност да се стигне до убийство

Финансистът Емил Хърсев, който е и бивш подуправител на БНБ разкри сензационно, че в КТБ има атентат.

Той е категоричен, че КТБ не е болна и подчерта, че говори за атентат, тъй като има огромна вероятност да се касае и за убийство. Емил Хърсев обаче заостри вниманието, че на този етап се говори само за атентат, а не за ликвидна криза.

Емил Хърсев недоумява защо прокуратурата допринесе за разгарянето на кризата в КТБ. Той е категоричен, че не може да се обвинява БНБ за това, че е направила заключенията си въз основа на данни, тъй като това се случва и със синоптичните прогнози.

[caption id="attachment_414334" align="alignright" width="300"]Емил Хърсев твърди, че в КТБ има огромна вероятност да се стигне до убийство Емил Хърсев твърди, че в КТБ има огромна вероятност да се стигне до убийство[/caption]

Според Емил Хърсев, действията извършени от надзора са напълно нормални и адекватни. Според финансиста, квесторите имат сериозен опит и работят бързо и ефективно.

Емил Хърсев бе помолен да коментира защо се е получил разнобой между становището на финансовия министър Петър Чобанов и това на БНБ по случая с КТБ. Бившият подуправител на БНБ заяви, че няма разнобой между двамата, а просто събитията се развиват твърде бързо. Той посочи, че решенията се взимат от Централната банка, а не от министъра на финансите. Финансистът бе попитан и какво ще се случи с мажоритарния акционер на КТБ Цветан Василев. Той обаче не можа да даде категоричен отговор на този въпрос, заявявайки, че не може да гадае, тъй като не познава финансовата група. При все, че са свързани, той не е наясно с отношенията помежду им. Докато не бъдат предявени исковете, никой не може да гадае какво ще се случи с мажоритарния акционер на КТБ Цветан Василев.

В заключение Хърсев посъветва всички клиенти на КТБ да си открият сметки в други финансови институции, предвид, че на 20 юли отново ще могат да разполагат с парите си, пише pik.bg като цитира информация на novini.bg.