Жената на убития на 4 юли тази година Паруш Парушев – Паро Боксьора Валерия Попова е задържана заедно с четирима здравеняци от бандата му в София.

Те са задържани при акция на Софийската градска прокуратура (СГП) и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) в началото на тази седмица, а мерките им неотклонение са гледани вчера, където съдията е взел най-тежката мярка да останат за постоянно в ареста.

От ГДБОП потвърдиха пред медията ни, че е имало такава акция и такива задържани лица, а самата акция се е провела на 1 октомври тази година.

Всички са задържани заради разследване за престъпна група, занимавала се с изнудване на длъжници за бързи кредити.

Ясни са имената на всички задържани от свои източници в Софийската градска прокуратура това са: Валерия Попова, Сашо Райчев, Абдула Арабие, Илия Райчев, Петър Петров, Людмил Младенов и Христо Христов. Според информацията всички са криминално проявени с множество регистрации в МВР за всякакъв вид криминални престъпления.

Застреляният Паруш Парушев със съпругата си Валерия Попова заедно със сина им

Софийската градска прокуратура (СГП) е повдигнала обвинение на седем души. Шестима от тях са задържани за постоянно в ареста. Един от обвиняемите се издирва. Арестуваните са на възраст между 33 и 56 години.

Към момента са разпитани и 22 свидетели, от които осем – пред съдия.

В хода на проведените процесуално-следствени действия са извършени претърсвания на 10 адреса – множество къщи, офиси и апартаменти, моторни превозни средства и обиски на лица предимно на територията на София. Намерени и иззети са множество телефони, компютърни конфигурации, документи и вещи, имащи отношение към воденото разследване.

Акцията е проведена след близо две години разследване, в рамките на което са събрани данни от и за пострадали от престъпната дейност в качеството си на длъжници.

Застреляният Паруш Парушев със съпругата си Валерия Попова заедно със сина им

Всички седем обвиняеми са привлечени към наказателна отговорност като участници в организирана престъпна група, действала от началото на 2022 г. до 01.10.2024 г. на територията на София и създадена с користна цел – извличане на печалба от изнудвания.

Разследването по случая продължава под ръководството и надзора на СГП.

 

Както вече стана ясно, Паро Боксьора бе застрелян по време на конфликт между лихвари в квартал „Модерно предградие“. Тогава пострада и аверът му Абдула Арабие. В момента той е в ареста заедно с вдовицата Валерия и четирима бабаити.

Аверът на застреляният Паруш Парушев – Абдула Арабие

Според информация на вестник „Телеграф“ след смъртта на Боксьора Валерия наследи бизнеса със заложните къщи на мъжа си.

Той държи предимно в западните столични квартали „Надежда“, „Обеля“ и „Люлин“.

Източник: news24sofia.eu