Финансовият министър Асен Василев е разпоредил на НАП да започне серия от проверки срещу представители на местната власт в малките населени места в община Пазарджик.

Анализ на данните, извършен от финансовото ведомство, открил разлика между официално декларираните доходи и извършени разходи, натрупвани с годините от кметовете на няколко пазарджишки села от местната коалиция на Тошко Белия нос „Новото време“.

Община Пазарджик стана известна и с това, че срещу кмета Тодор Попов тече разследване на приходната агенция за укрити доходи.

ЕКШЪН: НАП и прокуратурата атакуват Тодор Попов и селските му кметове (СПИСЪК)

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов и данъчните служби започват щателна проверка по разпоредбите на данъчно-процесуалния кодекс на кметовете на селата.

Проверяват се персонално кметовете в качеството им на физически лица, доходите им и несъответствията, заради нелогично високи стойности на материалните и нематериалните им запаси, които са и причини за проверката.

Разкрити са множество аномалии именно в пазарджишките села, в това число и отсъствие на платени данъци от тях през последните 16 години. Не е тайна, че селските кметове работят за преизбирането на Тодор Попов, под чието крило се пълнят чекмеджета.

Такива са кметът на Мало Конаре Димчо Караиванов, на Главиница Светозар Генов, на Величково Петър Гуглев, на Мирянци Христо Христов и други.

Проверките са съгласувани с прокуратурата поради вероятност от констатиране на съставомерни действия, подлежащи на преследване по Наказателния кодекс.

Източник: narod.bg