Истински екшън като на филм се разиграл на ГКПП „Капитан Андреево“.

Стигнало се до там, че граничен полицай бил принуден да стреля със стоп патрон заради шофьор на камион, който буйствал.

Екшънът се случил на кантарите на ГКПП-то, през които трябва задължително да минат товарните автомобили. Турският шофьор обаче не разполагал с разрешително за транзитно преминаване, а и отказал да го заплати. Спрял на кантара и не пожелал да помръдне. Тогава на помощ на митничарите дошли гранични полицаи.

Първият от тях направил опит да убеди турския шофьор да напусне кабината на камиона си, тъй като се бил заключил в нея. Увещанията обаче не довели до резултат. Поради тази причина се наложило на ГКПП „Капитан Андреево“ да бъдат изпратени още двама служители на Гранична полиция, които също се опитали да го убедят да напусне платното.

Той обаче бил категоричен, че докато не пристигне представител на турското консулство в Пловдив, няма да помръдне камиона дори и сантиметър, разкрива началникът на ГКПП „Капитан Андреево“ Емил Гочев.

Докато служителите на гранична полиция били на степенките на камиона, шофьорът потеглил рязко назад. Единият от служителите на реда използвал оръжие със стоп патрони, за да предпази колегите си. 
На този етап все още не е ясно как ще бъде санкциониран турският водач заради екшъна, който е сътворил.
Източник: lupa.bg

Екшън и стрелба на ГКПП „Капитан Андреево“. Какво се случва?