Сделката, с която на практика бизнесменът Георги Гергов щеше да овладее панаира е поставена на пауза. Все още не е вписана в Търговския регистър, поради отказ.

В началото на седмицата бизнесменът поиска да бъде увеличен капиталът на дружеството Пълдин туринвест и то да бъде вписано официално. В търговското дружество партньори са Георги Гергов и община Пловдив. Преди около 10 дни обаче общото събрание на акционерите реши да впише нов съдружник – община Варна, която се управлява от гербаджията Иван Портних. Новият съдружник трябваше да влезе в Пълдин туринвест с 29% от акциите на Пловдивския панаир.

По този начин щеше да има преразпределение на дяловете и община Пловдив щеше да се окаже с намален такъв. Ако сделката е вписана, то Гергов можеше да взима важни решения без държавата да може да ги блокира с нейните 20% собственост.

Вписването на промените е отказано, като е мотивирано с грешка в решението на общинския съвет на Пловдив. С него кметът се задължава да сезира съда. В същото време обаче куриозното е, че местната власт гласува „за“ увеличението на капитала на дружеството. Правната каша беше забъркана на 19-ти декември миналата годината, а гласовете бяха основно на ГЕРБ и БСП – Гергов.

В момента кметът на Пловдив е в командировка до края на седмицата, а общинските служители не желаят да коментират темата и да отговарят на неудобни въпроси.

Източник: narod.bg

ЕКШЪН: Далаверата на Георги Гергов с панаира – блокирана