Големият актьор е диагностициран с тежка форма на рак

Джоко Росич се бори за живота си! Големият български актьор от няколко дена се намира в "Пирогов", където лекарите правят всичко по силите си, за да спасят живота на легендата. Близки на 81-годишния актьор лично са съобщили на вестник "Ретро", че той е в болницата след като е бил диагностициран с тежка форма на раково заболяване.

[caption id="attachment_263458" align="alignleft" width="300"]Джоко Росич се бори за живота си Джоко Росич се бори за живота си[/caption]

Още в сряда миналата седмица Росич се почувствал зле и получил гърчове на мускулите на лицето. Актьорът отишъл на преглед във Втора градска болница в София, откъдето го прехвърлили към "Пирогов", където била поставена и тежката диагноза. Специалистите все още отказват да коментират със сигурност дали става въпрос за тумор в мозъка или за метастазно образувание, провокирано от друг засегнат от рака орган.

На легендата ще бъде направена животоспасяваща операция, научиха ексклузивно от БЛИЦ. Първоначалното желание на актьора с неповторим глас било да избегне хирургическата интервенция. След като разбрал колко е сериозно състоянието му обаче Росич нямал избор и решил да се довери на лекарите.