Джо Байдън е на прага да бъде изправен пред импийчмънт, а напрежението покрай неговото управление може да предизвика по-дълбока криза дори от тази с Клинтън и Доналд Тръмп. Руският президент Владимир Путин и кралят на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман доста успешно изпълниха плана си да го детронират.

Превратът изглежда все по-успешен, особено след като ОПЕК обяви, че ще произвежда само по 2 милиона барела петрол дневно. Това ще доведе до нов изключително сериозен скок в цените на газа, но също така ще предизвика и още по-сериозни проблеми за самите американци. Те ще трябва да се справят с изключително тежка енергийна криза, особено по отношение на горивата.

 

Това вече се отразява пагубно на Байдън, който бележи падане с 40% на обществената подкрепа. А само след дни предстоят междинните избори за следващата президентска надпревара. Със сигурност президентът няма да получи втори мандат за Белия дом, а под въпрос е завръщането и на Тръмп. Въпреки че изненадващо, някои медии в САЩ активно продължават да лансират милиардера и вече се твърди, че Русия стои зад неговото връщане във Вашингтон.

Политиката на Байдън срещу Москва очевидно доведе до преврат срещу самия него. И вече се говори за обвинения срещу президента на САЩ. Слуховете за влошеното му здравословно състояние също се засилват, а това допълнително напряга ситуацията. Масовото недоволство обаче ще настъпи тази зима, когато иначе свръхзадоволената Америка усети с пълна сила енергийната криза, която се очертава да бъде по-тежка дори от тази в Европа.