Джеки Чан пое отговорност за ареста на сина му

Известният холивудски актьор Джеки Чан се извини публично заради чуждо прегрешение.

Джеки Чан се извини на обществото и на своите почитатели в частност за ареста на сина му. Припомняме, че той бе задържан в Китай за притежание на забранени вещества. Джейси Чан, който е на 32 години бе арестуван от полицейските власти в Пекин, заедно със свой приятел – известната тайванска кино звезда Кай Ко, припомня CNN. Направеният тест за наркотици на двамата приятели излезе положителен.

[caption id="attachment_420162" align="alignright" width="300"]Джеки Чан пое отговорност за ареста на сина му Джеки Чан пое отговорност за ареста на сина му[/caption]

Джеки Чан се извини публично и заяви категорично, че изцяло поема отговорността за действията на 32-годишния Джейси Чан. Той се разкая, че не е успял да свърши най-важното нещо в живота си – да възпита сина си да бъде примерен гражданин. Джеки Чан поднесе извинения и от името на сина си. Изявлението на холивудската звезда с китайски произход, бе публикувано в социалната мрежа Weibo. Джеки Чан признава, че е останал шокиран от съобщенията за ареста на Джейси, а майка му се чувства направо съкрушена.

След като полицейските власти задържаха Джейси Чан и приятеля му Кай Ко, извършиха обиск в апартамента му, където откриха 100 грама марихуана. Според информацията, разпространена от CNN, заради извършеното провинение, синът на Джеки Чан може да бъде тикнат зад решетките за срок до три години, пише hiclub.bg.

Съгласно законите, които действат в Китай, синът на Джеки Чан може да остане в ареста най-много 37 дни. След това трябва да бъде освободен, ако междувременно не му бъде повдигнато обвинение от прокуратурата. В родината на холивудския актьор, присъдите за обвинение в трафик и разпространение на незаконни субстанции са много сурови. Те могат да бъдат от доживотен затвор до екзекуция. При установена употреба на дрога (какъвто е случаят с Джейси Чан), може да бъде принуден да се подложи на лечение за наркозависими в някой от държавните центрове. 31-годишният син на Джеки Чан вече се е снимал в около 20 филмови ленти и е пробрал да пробие в музикалния бранш, пише Блиц.