Семейството останало шокирано от сумата

По всичко личи, че по нашето море са на принципа „Ден година храни“.

Българско семейство, което от години живее и работи в Германия, допуснало огромната грешка да избере да почива на Слънчев бряг.

След преживяното, едва ли ще направят отново тази грешка.

Дръжте се да не паднете като научите колко излиза лечението на стомашно разстройство по морето!

След като 6-годишното им детенце вдигнало температура и се оплаквало от стомашно неразположение, родителите обиколили няколко здравни заведения в Несебър и Слънчев бряг. В крайна сметка се озовало в медицински център, където на детето била оказана помощ.

Родителите обаче изгубили ума и дума, когато получили фактура за услугата на стойност 450 евро.

Пред Нова тв бащата на детето разкрива, че обикаляли от кабинет на кабинет, но всички отказвали да им издадат документ. Единствено в този център ги уверили, че ще им издадат такъв. Той обаче признава, че пропуснал да уточни важна подробност – цените.

За продължилия около три часа престой в центъра, преглед от педиатър, система и кръвна проба за захар, както и за поносимост към антибиотика, който по-късно й бил влят, олекнали със „скромните“ 450 евро.

Пред Нова тв управителят на въпросния медицински център твърди, че цените са изложени навсякъде. Той допълва, че са одобрени от НЗОК от 20 години и се работи по тях.

Родителите на детето обаче са категорични, че това е абсолютна лъжа.

Бившият здравен министър д-р Мими Виткова коментира, че такива случаи далеч не са единични по морските и планинските ни курорти. Според нея обаче основният проблем при тях е къде е държавата.

Тя е категорична, че държавата трябва да има контрол и да се знае предварително как е организирана медицинската помощ по курортите.

Източник: blitz.bg