Доц. Кунчев сериозно разтревожен за заразата у нас!

"Докато хората си правят, каквото искат, ще има много нови заразени. И недай Боже, ситуацията да не стане като в Италия и Испания! Не може да гледаш на тази болест като измама и да не спазваш никакви мерки". Това съобщи по Нова телевизия главният държавен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Доц. Кунчев: Заразяването с коронавирус стана по-лесно и бързо! Той е категоричен, че в коронавируса има промяна и той вече се предава много по-лесно от човек на човек. Ако преди е трябвало някой около теб да киха или кашля, то сега е достатъчно да говориш със заразен човек без предпазна маска.

"Стига ти да се намираш час или два в затворено помещение и да говориш с носител на вируса, за да се заразиш. Разбира се, ако и двамата не носите маски", обясни Кунчев.

Той за пореден път натърти колко важни са мерките и това хората да не се събират на големи групи. И даде пример с Добрич, където собственик на кланица за гъски е организирал 4 дневна почивка на служителите си в Копривщица. 42-ма души от кланицата в момента се тестват, защото сред тях има хора с оплаквания. А доц. Кунчев прогнозира, че е напълно вероятно заради тази и подобни екскурзии Добрич да се превърне в ново огнище на заразата от Ковид-19. Припомняме, че заразените за последните 24 часа в страната са 204, но рекорден брой от 16 човека са починали.