Доброволец от Пловдив разпердушини държавата с истината, която извади на показ.

Оказва се, че държавата не се нуждае от доброволци, отбелязва Ивайло Атанасов, цитиран от Пловдив24.бг.

Той споделя, че тръгнали двама души от Града под тепетата с огромното желание да помогнат на пострадалите хора в с. Каравелово.
Посрещнал ги някакъв началник на спасителния отряд от София, който директно им заявил, че не се нуждаят от тях.

С него се свързали и хора от спасителен център за животни в Казанлък, които също били в готовност да поемат в тази посока, ако има нужда да приберат бедстващи кучета или котки. Оказало се обаче, че за столичния началник този въпрос не е важен.

Що се отнася до кметицата Червенкова – тя пък била неоткриваема. В последния им разговор заявила, че не се нуждаят от нищо, при все, че доброволците били приготвили хранителни пакети и стекове с вода, които да занесат на пострадалите.

От пожарната им заявили да стоят на място и да чакат, тъй като може да им потрябват, но така и не се наложило да ги повикат за помощ. 
От полицията също ги отрязали директно. По думите на доброволеца „познат голям шеф“ направил опит да ги включи, но неуспешен.

На място били и от НСО, които си пускали дрон. Военните пък били оставили на място камион с шофьор и неработещ агрегат, а Гражданска защита ги нямало никакви. 
Линейката за една от спасените жени пристигнала след час. 

Сумати началници идвали и си отивали, гледайки с насмешка на двамата доброволци, отишли да помагат и недоумявали защо изобщо са отишли.
Казано с други думи – пълна организационна анархия. Ето това е ситуацията в милата ни родина. И не ни остава нищо друго, освен да се молим да не ни се случи нещо по-лошо, защото тогава наистина жална ни майка.
Източник: blitz.bg