Здравенякът от Ямбол Динко Вълев, нашумя преди няколко години с акциите си по залавянето на нелегално преминаващи границата бежанци. Той затвърди популярността си покрай участия в риалити формати като „Фермата“ и „Биг Брадър“.

 

Напоследък попада в полезрението на медиите покрай бизнеса си с репатратора, както и с инициативите си, последната от която е закупуване на въздушна линейка.

Динко Вълев се ожали, че възнамерявал да купи медицински хеликоптер, който днес вече трябвало да е в София, но държавата го спряла, тъй като това не била негова работа.

 

Динко Вълев: Държавата ме спря за медикоптера, не било моя работа

Решил да закупи медицинския хеликоптер, след като през септември, м.г. го сполетя тежък инцидент във Варна и оцеля като по чудо. Не крие, че превозването му от Варна до София с хеликоптер, е струвало 45 хил. лв., а за пълното му възстановяване били нужни 6 месеца.

 

Към днешна дата дори не пие изписаните му медикаменти. Вместо това всяка вечер пие по чаша вино. Неотдавна бил на състезание, където паднал и си счупил три ребра. За щастие обаче се възстановил много бързо и още на 25 март се явил на ново състезание.

 

Твърди, че темата с ловуването на бежанци по границата не му е актуална, тъй като вече не може да направи нищо. Допълва, че когато искал и имал възможност, всички скочили срещу него, но сега се вижда какво се случва – конят вече е изтърван и нищо не може да се направи.

 

Той е от малцината, които по време на пандемията и инфлацията, е станал още по-богат. Само преди броени дни вложил 5 млн. в нова техника. Подчертава, че няма нито лев кредит към банка.

Въпреки твърденията, че откакто живее с Весела е загърбил някои вредни навици, Динко подчертава, че никога не е приемал прекомерни количества алкохол, не е пушил и не се е дрогирал, но пък за сметка на това, ако някой посегне на неговото, тогава става страшно.

Източник: Уикенд