Според ексшефа на НРС, Петко Сертов е взел съдбоносно решение

Бившият шеф на НРС (Националната разузнавателна служба) Димо Гяуров не вярва, че Петко Сертов, който е в неизвестност вече пети ден, е бил отвлечен.

Той определи тази версия като абсурдна и допълни, че Петко Сертов е „опасен”, а не „ценен”. Димо Гяуров коментира в ефира на Българската национална телевизия изчезването на Петко Сертов с думите: „И какво от това?”. Ексшефът на НРС смята, че първият шеф на ДАНС е взел съдбоносно решение и допълни, че според него е правилно МВР да работи по всички възможни версии за мистериозното изчезване на Петко Сертов, тъй като до момента няма каквато и да било информация по случая. Димо Гяуров е категоричен, че ако някой е искал да се разправи с Петко Сертов е могъл да го направи много по-рано. Към днешна дата ексшефът на ДАНС вече не ръководи службата и едва ли представлява такъв интерес.

[caption id="attachment_431213" align="alignright" width="300"]Ексшефът на НРС Димо Гяуров определи Петко Сертов като "опасен", а не "ценен" човек Ексшефът на НРС Димо Гяуров определи Петко Сертов като "опасен", а не "ценен" човек[/caption]

Бившият шеф на НРС хвърли нова бомба в ефира на Националната телевизия като подчерта, че не е спазена процедурата по обявяването на Петко Сертов за издирване чрез Интерпол. Той посочва, че ДАНС не се е справила с основните си задачи и по никакъв начин не може да бъде играч в борбата с престъпността. Гяуров определи и казусът КТБ като грандиозен гаф на ДАНС. Според него службата или е била „приспана” съвсем съзнателно, за да не свърши работата си, или просто е спала през цялото време.

Според последната информация, разследващите мистериозното изчезване на Петко Сертов са извършили проверка и на вила по родното Черноморие, където често отдъхвал. Първият шеф на ДАНС се издирва от Балчик до Гърчия, пише на страниците си „Телеграф”. Служители на Гранична полиция са били натоварени със задачата да проверят дали 58-годишния ексшеф на ДАНС не е напуснал страната през някой от граничните контролно-пропускателни пунктове. Разследващите са имали най-големи съмнения за този към Гърция, пише Блиц. Днес в 10 ч. ще бъде дадена пресконференция по случая, на която се очаква да бъде съобщена повече информация.