До момента актьорът Деян Донков се е оказвал три пъти в ролята на нечий спасител. Признава, че и трите пъти се е впускал в битката за живот с молитва на уста. В разстояние на няколко години избавил двама непознати от удавяне. С Божията помощ помогнал и на сина си от актрисата Анастасия Ингилизова, когато бил едва на няколко дни.

 

Първият път, в който спасил живот бил доста млад – извадил давещо се момиче от река Дунав.

Чул викове, докато се разхождал по брега, в следващия момент видял как девойката се носи заедно с момче на дюшек по течението, а малко след това дюшекът се обърнал. Младежът се измъкнал, но вместо да помогне на приятелката си, избягал.

Деян веднага се втурнал към уплашеното момиче, което водите носели към триъгълника на смъртта (така наричат затлаченото с боклуци пространство между два плоскодънни кораба)

 

Следващият път, в който отново рискувал живота си бил преди 15 години, този път на плаж край Синеморец, когато успял да извади от морето давещия се Румен Расолков. 

 

Деян Донков спасил три човешки живота

Освен това актьорът се е борил и за големия му син, който носи неговото име – Деян-младши. Той е плод на любовта му с актрисата Анастасия Ингилизова. Момчето било едва на два месеца, когато едното му краче се подуло от инфекция. И макар лекарите да не давали големи надежди на родителите, те получили такава от отец Николай, който по-късно кръстил и тримата синове на актьора. Свещеникът им дал свещена вода от река Йордан и им заръчал да пръскат малкия всеки ден, изричайки определена молитва. Накрая докторът признал, че се е случило чудо.

 

Актьорът уточнява, че според природните закони първородният му син трябвало да умре, или пък най-малкото да му отрежат крака, а сега играе футбол. Звездата на Народния театър вярва, че няма случайни неща. Никога не е искал на всяка цена и живее с благодарност.

Източник: Уикенд