Поредно скандално назначение направиха от ПП – ДБ. Този път разследван от прокуратурата бивш шеф в БДЖ става зам.- министър на транспорта. Григорий Григоров е назначен за заместник на Георги Гвоздейков в кабинета на Денков - Габриел.

 

Името на Григоров нашумя след разкрития за тежки злоупотреби с ремонт на стари вагони на завишени цени, след проверка
на голяма поръчка на „БДЖ – Пътнически превози“.

 

Денков назначи разследван зам.-министър на транспорта, дал 27 млн. на първата групировка без търг

Договорът е форсиран веднага след изборите през 2021 год., като за него не е провеждана обществена поръчка. Контрактът е на стойност 27 млн. лв. без ДДС и според медийни публикации, цената за ремонт на стара мотриса излиза огромна – парите трябва да стигнат за 15 вагона. Договорът бил известен в коридорите на транспортното министерство като "Проекта Сокол". 

Друг фрапиращ факт е, че зад фирмата изпълнител официално стои Валери Димитров- създател на първата борческа групировка “Клуб 777”.

Името на Димитров през годините присъства в най-различни скандали и престъпни схеми.

 

Започвайки от организиране на бригади за рекет и изнудване през 90 те год., през фалита на “Кристалбанк”, инсцениран от него обир на обществен трезор на столичната ул. Княз Борис I и десетки други престъпления.

 

През 2009 год. най-малко 106 сейфа, пълни с левове и валута, златни накити и документи, бяха ограбени от апашите, преоблечени като полицаи. Полицията тогава подозира собственика на трезора Валери Димитров, но не намира достатъчно доказателства.

 

Според близки до Димитров, самия той при финансови проблеми е отварял сейфовете на своите клиенти с подправени ключове. През 2009 год. обаче решава да измъкне всички пари от сейфовете на клиентите си.

 

За скандалната поръчка е образувано следствено дело срещу Григорий Григоров, казват от разследващите органи.

Изключително интересно е от къде ПП-ДБ разполагат с подобна банка кадри и с назначението на Григоров предстои да избухне нов скандал.

Източник: skandal.bg