Наследницата на Александър Авджиев, един от журналистите, оставил ярка следа в БНТ  и водещ на легендарното предаване „Добро утро“ – Бояна, събира дарения, за да учи.

Тя откри страница за дарения в популярен сайт, за да може да събере 20 хиляди долара и да сбъдне мечтата си да учи в престижния институт за кино и театър „Лий Страсбърг“ в Лос Анджелис, САЩ. 

Преди около месец дъщерята на Сашо Авджиев стана първата българка, спечелила едногодишна стипендия за школата на големия театрален педагог. За да замине обаче е необходимо да има по 2 000 долара месечно за времето на обучението й.

Получената от Бояна стипендия покрива само обучението, а освен това има и срок, в който трябва да бъде оползотворена, в противен случай я губи. Предвид факта, че заминава за Щатите със студентска виза, няма право на работа. Ако не си набави необходимите средства, няма да й бъде издадена виза и по този начин ще бъде лишена от правото да се запише в престижното учебно заведение. 

В дарителската си страница Бояна е обяснила на български и английски каква е сумата, която трябва да се събере и защо. Добрата новина е, че за две седмици по дарителската й сметка вече са постъпили 2 000 долара. 

Лошата обаче е, че ако до две години не успее да събере нужната сума, губи правото си на стипендия. 
Красавицата завърши НАТФИЗ през 2019 г. в класа на проф. Атанас Атанасов. Не крие, че спестява голяма част от хонорарите, които изкарва като актриса.

Тя е обнадеждена, че все пак нещата ще се получат предвид светкавичната подкрепа, която получи още в първата седмица, в която откри дарителската страница.
При все, че е едва в началото на кариерата си, дъщерята на Сашо Авджиев вече има опит и пред камера. Снимала е епизодични роли в „Откраднат живот“, „Ягодова луна“ и „Мен не ме мислете“.

Занимава се с актьорско майсторство от съвсем малка, а на 12 решава, че ще стане балерина. След като й открили сколиоза обаче, й се наложило да се откаже от тази си мечта. След това решила, че ще прави анимационни филми и известно време даже рисувала комикси, представяла си, че ще работи за „Дисни“. В крайна сметка надделяло желанието й да бъде актриса.

Излиза за пръв път на сцена няколко месеца след смъртта на баща й. Твърди, че никога няма да забрави този ден. Към днешна дата най-голяма опора са майка й Емилия и брат й Борис, който е по-малък от нея. От майка си тя е взела стремежа към перфекционизъм, а от баща си – чувството за хумор.
Източник: Уикенд
 

Дъщерята на Сашо Авджиев спечели стипендия за обучение в САЩ, но…

Дъщерята на Сашо Авджиев спечели стипендия за обучение в САЩ, но… - Снимка 2

Дъщерята на Сашо Авджиев спечели стипендия за обучение в САЩ, но… - Снимка 3