Благотворителна прожекция на най-гледания за последните години БГ филм
“ГОЛАТА ИСТИНА ЗА ГРУПА ЖИГУЛИ”

28 СЕПТЕМВРИ, 18.30 ч., SOFIA SUMER FEST (зад музея Земята и Хората)

Едно от децата на Фондация “Емил Шарков” - Цвети, наскоро остана кръгъл сирак. След като преди 8 г. тя губи баща си (служител в 3 РПУ), само преди 3 месеца почина и майка й (СДВР). 20 годишната Цвети мечтае да стане достоен български полицай и да продължи делото на родителите си. Да служи на обществото и да бъде Пазител на Справедливостта и Доброто.

Следвайки мечтата си Цвети вече е кадет в Академията на МВР. През предстоящата учебна година тя ще бъде 2-ри курс. Обучението в Академията е редовно, което ограничава Цвети да започне постоянна работа и да се самоиздържа.

Целта на благотворителната инициатива на Фондация “Емил Шарков” е да се съберат достатъчно средства, за да се учреди месечна стипендия в полза на Цвети, така че тя да може спокойно да завърши образованието си и да посреща битовите си нужди.

Параметри на събитието: Излъчването на филма и терена за прожекцията са предоставени безвъзмездно. Sofia Sumer Fest предлага 750 седящи места.

Билетите за прожекцията могат да се купят онлайн в eventim.bg, както и да се поръчат по телефона на фондацията. Цялата събрана сума от продажбите е в
полза на Цвети.

ЗА ФОНДАЦИЯТА:

През последните 7 години Фондация „Емил Шарков“ подкрепя и подпомага семействата на загинали служители от системата на МВР в различни ситуации и специфични нужди – финансови, здравословни, психологически, морални. До момента сме били съорганизатори на 14 летни лагера за децата на загинали полицаи. Организирали сме 3 национални срещи в София, чиято цел е децата да общуват помежду си и да си дават взаимна морална и емоционална подкрепа. Да се чувстват част от общността „Деца на бащи герои”, която
фондацията сформира и да могат да разчитат на членовете на тази общност при нужда. Освен това, четвърта година поощряваме изявените деца и отличници, като ги изпращаме на езикови ваканции в Еленския балкан.

С уважение:
Милена Шаркова
/Председател на Фондация „Емил Шарков“