Благородното дело, на което ФОНДАЦИЯ “ПРАВАТА НА ЖИВОТНИТЕ“ положи основи, се развива и надгражда, а днес организаторите се обръщат към хората с добри сърца да им подадат ръка в полза на четириногите обитатели на нашите градове.

 

Припомняме, че в периода октомври 2022 - декември 2023г., фондацията постави над 70 къщички за безпризорни животинки в гр. Пловдив , намери осиновители на десетки бездомничета и съдейства за спасяването и лечението на много от тях.

През есента на 2024 г., ФОНДАЦИЯ “ПРАВАТА НА ЖИВОТНИТЕ“ си е поставила нови, още по-амбициозни цели, разказват основателите й. Плановете им, които няма как да се реализират ако всички ние не отворим сърцата си, са:

 

1. Обновяване на старите поставени вече къщички на територията на община Пловдив и изграждане на нови такива.

 

2. Информационни мероприятия за Повишаване на културата и осведомеността на деца и родители в грижите и помощта им към животните; за съдействие и подкрепа при оказване на помощ на бедстващи животни.

 

3. Изграждане на приюти по места за настаняване на нуждаещи се безстопанствени животни.

 

4. Организиране на събития с цел осиновяване и намиране на дом на кучета и котки на територията на област Пловдив.

 

“Апелираме към всички граждани, държавни и общински институции, юридически лица  и частни организации за активна подкрепа ,която всеки може да окаже чрез личен принос или чрез дарения.

 

Може да правите своите дарения, като еднократен превод или под формата на ежемесечни регулярни дарителски вноски по: банковата сметка на Фондация „ Правата на животните“ в ОББ с IBAN: BG64 UBBS 8002 1063 1241 50

 

Ако желаете да станете доброволец на фондацията, е достатъчно да изпратите имейл на: [email protected], където да правите своите предложения, сигнали или да изразите мнение, или да се присъедините към едноименната фейсбук група  https://www.facebook.com/share/j7FcRRDzWEmGWCUQ/?mibextid=K35XfP”, разказват от фондацията.

 

Ние вярваме, че всички заедно можем да дадем своя принос България да бъде уютен и гостоприемен дом за бездомните животни.