Гриша Ганчев отнема „Петрол” от Цветан Василев

Бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев понесе поредния тежък удар под кръста.

Този път неочакваният удар за банкера дойде от тукашния му представител Гриша Ганчев. Вестник „Труд” алармира, че Гриша Ганчев и Цветан Василев са в тежък конфликт. Цветан Василев вдигнал тежък скандал на своя бизнес партньор в телефонен разговор след организираното от ловчанлията акционерно събрание на „Петрол”. На въпросното събрание, Гриша Ганчев подготвил детайлите около 100%-то овладяване на компанията и измъкването на бизнеса под носа на банкера.

[caption id="attachment_420299" align="alignright" width="300"]Гриша Ганчев отнема „Петрол” от Цветан Василев Гриша Ганчев отнема „Петрол” от Цветан Василев[/caption]

Висш мениджър на „Петрол”, който е бил уведомен за телефонния разговор разкрива пред медията, че Гриша Ганчев си е позволил да отхвърли рязко всички претенции на Цветан Василев към компанията. Нещо повече, той дори го посъветвал да забрави за нея. Запознати разкриват, че след като Гриша Ганчев купи чрез подставен човек „Корект фарм” – дружеството, което притежава 18% от „Петрол” АД и успя да влезе в управителния съвет на компанията, Гриша Ганчев подготвил тежките промени и в надзорния съвет. Документи, публикувани в Търговския регистър сочат, че Гриша Ганчев е поискал да бъде свикано извънредно общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 17 септември.

На практика „Корект фарм” е било придобито от Николай Гергов, за когото е всеизвестно, че е подставеното лице на Гриша Ганчев. Гергов купил фирмата за 5 000 лева, след като бил упражнен натиск върху него от страна на ловчанлията. Преди това контролът върху фирмата принадлежеше на Цветан Василев. Предложението на „Корект фарм” е на общото събрание на 17 септември акционерите в „Петрол” да освободят досегашния надзорен съвет на дружествата, съставен от Траян Кършутски, „Алфа Кепитъл" и „Корект фарм". Ще бъде гласувано на тяхно място да бъдат избрани фирмите „Петрол Асет Мениджмънт”, „Петрол Корект", както и на Иван Войновски.

Справка в Търговския регистър сочи, че „Петрол Асет Мениджмънт" и „Петрол Корект", са с едно и също седалище в София, на което са регистрирани и фирмите, свързани с Гриша Ганчев, пише pik.bg.