Имоти край морето на екзекутирания пред 9 години бизнесмен Борислав Манджуков, отиват на публичен търг. Става въпрос за общо 11 терена в бургаското село Лозенец, които към днешна дата са собственост на двете дъщери на застреляния през март 2014 г. бизнесмен.

 

Анджелика Манджукова в момента е на 19 години. Тя е от първия брак на Борислав с варненката Галина. На 9 декември 2003 г. бременната тогава Галина Калудова – Манджукова беше отвлечена пред дома им до двореца „Евксиноград“ край Варна.

 

Две седмици след това съпругата на Боби Манджуков бе върната невредима. 10 години по-късно през януари 2013 г., Галина почина. Именно покрай тази трагедията стана ясно, че Боби има връзка с манекенката Лора Георгиева, която го дари с още едно момиченце - Мишел. Майка й е тв водеща и носителка на титлата „Мис Казанлъшка роза“. В момента Мишел Манджукова е на 10 години.

 

След покушението над варненския бизнесмен манекенката Лора се омъжи втори път за милионера от Бургас Деян Дачев, с когото се разведе през 2022 г. По това време се заговори, че излиза с Ангел Ангелов – Градуса, собственик на известна марка за пилешко месо, който пък е бивше гадже на колежката й Никол Станкулова.

 

По неофициални данни се предполага, че Анжелика и Мишел – щерките на сенчестия бизнесмен Борислав Манджуков, са наследили активи за над 200 млн. лв. От баща си двете момичета получили и 11 терена край Лозенец, за които сега частният съдебен изпълнител Росица Стоянова е обявила търгове. 10 от парцелите в района на селото, всеки от по близо 600 кв. м., са пуснати на първоначална цена от по 20 000 лв., а 11-ият е по-малък – 36 кв. м. и за него наддаването започва от 1 600 лв.

 

Имотите в местността Пирамидата се продават по искане на банка ДСК. Парцелите са били ипотекирани в нейна полза, имат и вписани забрани от НАП и Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), от която се роди КПКОНПИ. Търгът ще се проведе от 14 ноември до 14 декември, а наддавателните предложения се подават в Районен съд – Царево.

 

Приживе варненският играч Борислав Манджуков беше собственик на веригата заведения „Версай“, „Булгари” и дискотеките „Екзит”. Освен това притежаваше чейндж бюра и няколко хотела.

 

Милионерът бе убит на 24 март 2014 г. във входа на софийската кооперация, в която живее на семейни начала с манекенката Лора Георгиева. Манджуков се прочу покрай ареста си през 2012 г. заради контрабандни цигари.  Делото „Цигараджиите“ бе в закрития Специализиран

 съд. Той е бил и дарител на БСП във Варна.

 

Данъчната ревизия на баровеца като физическо лице бе назначена през февруари 2009 г. след разкрита афера с ДДС на контролирани от него фирми. Тогава на власт е Тройната коалиция. През 2006 г. Боби дарил скромната сума от 4900 лв. на водещата партия БСП, а през 2007 – 2000 лв. Назначената ревизия е спряна през май 2009 по неясни причини. Възобновена е едва през 2011 г. Приключва с ревизионен акт през април 2012 г.

Установено е, че трябва да внесе в бюджета 140 000 лв. защото според НАП има разминаване в приходите и разходите му за периода от началото на 2004 до края на 2007 г. Два. месеца след приключването на данъчната му ревизия като физическо лице Борислав Манджуков е арестуван.

 

На 27 юни 2012 г. е задържан с митничаря Георги Владимиров – Фози, и още трима души. Анализирани са разходите му за задгранични пътувания, както и придобитите апартаменти. Проверката показва, че Манджуков е инвестирал в парцели край морския курорт Лозенец, където хотелски комплекс има Евелин Банев – Брендо. През 2006 г. Манджуков купува 10 парцела там, всеки от по 600 кв. м.

 

За да оправдае разходите си за покупка на имотите, Манджуков представя в НАП два договора за заеми, които са му предоставени от негови близки. Единият е от Бистра Димитрова, а другият – от съдружника му в нощни заведения Радослав Йорданов. Според договорите на Манджуков със съдружника му Йорданов през май 2005 г. са му отпуснати 230 000 лв.

Според клауза в договора, ако сумата бъде върната до май 2010 г., той не дължи лихва.

 

ЧСИ продава наследствени имоти на дъщерите на застреляния аферист Борислав Манджуков

 

Данъчните не приемат договорите, защото според тях те са създадени със задна дата и с цел да оправдаят разходите на Манджуков. Определена му е нова данъчна основа и 140 000 лв. с лихвите за доплащане. Той обжалва акта в административния съд във Варна. Решението излиза 2 седмици след ареста му в акция „Цигараджиите“. То е изцяло в негова полза. От НАП са осъдени да му платят и 8000 лв. разноски по делото. Данъчните не се отказват и атакуват решението на варненските магистрати във Върховния административен съд. Делото бе насрочено за 2 април 2014 г. Седмица преди това обаче Манджуков е убит.

 

В съда е представен акт за смъртта му. Процесът е спрян, а данъчните са задължени да предоставят данни за наследниците му, за да може делото да продължи. Резултатът от цялата патаклама е, че двете дъщери на бизнесмена – Анжелика и Мишел, са осъдени да платят 140 хил. лв. данъци, за които покойният им баща има ревизионен акт от НАП.

Източник: Уикенд, crimesbg.com