По всичко личи, че новият кмет на Дупница Първан Дангов, е категорично решен да върне в общинския бюджет безхаберно раздадените средства от предшественика му Методи Чимев.

Бившият общински съветник от ГЕРБ Георги Наумов се убеди първи в решимостта на Дангов. Навръх нова година двамата се сблъскват в градската спортна зала, където освен любезностите, които си разменят като между непримирими политически противници, Наумов отнася и два шамара, при това пред свидетели.

 

В жалбата си до полицията бившият съветник твърди, че кметът Дангов лъхал на алкохол и преди да го удари, съскал, ръмжал и му се заканвал. Градоначалникът, от своя страна, отрича да е имало физически сблъсък. Неговата версия е, че макар и малко разгорещено, той само е поискал ръководеното от Наумов и депутата Даниел Александров сдружение „Дупница Спорт” да върне получените 3000 лв. за организиране на Коледен турнир по борба, който така и не се е състоял.

 

Човек от екипа на ексвътрешния министър Христо Терзийски, разследван за убийство

Първан Дангов

„Пълна лъжа е изнесена та информация за някакви шамари в Спортната зала в Дупница. Единственото вярно е името ми, което споменават. Организаторът на това е Гуги Барабата, а изпълнителите са двама глупаци – Тошко мамин и борчето депутат.

За втори път ги призовавам да върнат парите, отпуснати за коледен турнир по борба“, обяви на специална пресконференция кметът Дангов.

 

Според Георги Наумов и дума не може да става парите да се върнат, защото те са му дадени от спортното министерство, макар състезание действително да няма. Запознати от Дупница разкриват, че скандалът тепърва ще се разраства.

Докато Наумов се жалва от побоя в полицията, кметът Дангов е подал сигнал до прокуратурата срещу него за откраднатите 3000 лева.

Дори и от финансовата афера да не излезе нищо, то самата проверка може да попари политическите амбиции на слабо известния в Дупница, вече бивш съветник Георги Наумов. За момента той е само сътрудник на депутата от ГЕРБ Христо Терзийски, но не крие амбицията си лично да кове законите. Дали има опит или биографията му е подходяща за народен избраник, е друг въпрос.

 

Човек от екипа на ексвътрешния министър Христо Терзийски, разследван за убийство - Снимка 2

Георги Наумов

Според сайта на парламента спортният деятел Наумов съветва бившия МВР шеф по вътрешна сигурност и обществен ред. Доста спорно е каква точно експертиза има Наумов, че чак да дава напътствия на Христо Терзийски. От биографията му става ясно, че е завършил спортен мениджмънт в Националната спортна академия и магистратура „Стратегическо ръководство на сигурността и отбраната“ във Военна академия „Георги С. Раковски“. И двете специалности не предполагат опит в работата на МВР, достатъчен да съветваш бивш вътрешен министър.

 

Все пак Наумов има някакъв опит с вътрешната сигурност, макар и печален. Малко известен факт е, че през 2007 г., Георги Наумов е разследван от МВР за убийството на горския стражар от Дупница Александър Няголов. В крайна сметка вината поема брат му Петър, макар свидетели да твърдят, че именно той нанася един от фаталните удари с нож.

 

До кървавия инцидент се стига, след като две групи младежи се спречкват в Градската градина вечерта преди убийството заради момиче. На следващия ден враждуващите компании си уговорили среща-реванш в двора на гимназията по Механотехника. Двама от нападнатите предната вечер тийнейджъри Владимир Кацаров и Петър Няголов извикали за подкрепа бащите си – горските стражари Александър Няголов и Владимир Кацаров. Въпреки опитите на възрастните мъже да успокоят страстите, боят се подновява, а в разразилото се меле, Александър Няголов е наръган с нож и издъхва в болницата.

При аутопсията става ясно, че мъжът има две рани – в гърдите и гърба.

 

На разпита участници в мелето разказват пред криминалистите, че ударите са нанесени от братята Георги и Петър Наумови. Разказите им са повторени и на самото дело, но в крайна сметка съдът приема, че фатална е само едната рана – тази в гърдите, нанесена от Петър, която засяга сърцето и го осъжда на 7 години затвор. Георги, който е подбудител на боя и също е наръгал горския стражар Петър Няголов, макар и не фатално, не получава никакво наказание, оплаква се преди няколко години Любомир Няголов, син на загиналия горски стражар.

 

Повод за повдигането на темата става включването през 2019 г. в листите на ГЕРБ за общински съветници в Дупница на Георги Наумов. По това време братът убиец Петър вече е излязъл от пандиза и усилено агитира по улиците на града за Георги. На едно от мероприятията касапинът се засича с Любомир Няголов, който е потресен от факта, че човекът, отговорен за боя, довел до смъртта на баща му, ще става съветник.

 

Опитите му да запознае дупнишката структура на ГЕРБ с нелицеприятните факти от биографията на техния кандидат са посрещнати с ледено мълчание. Любомир дори е настоятелно посъветван да забрави за миналото. За това пък Георги Наумов става парламентарен съветник на Христо Терзийски, след като съратникът му в спортния клуб – обвиненият в педофилия  Даниел Александров е изстрелян като депутат и шеф в ГЕРБ-София. В Дупница се питат, с какво точно Наумов е спечелил благоразположението на Терзийски, който като бивш вътрешен министър би трябвало да проверява перфектно кадрите.

Източник: Уикенд, crimesbg.com