В Министерството на вътрешните работи има няколко рокади и промени в ръководството от последни дни.

Чистката в МВР продължава: Смениха няколко шефа на дирекции

Валентин Костов, който беше начело на дирекцията "Международно оперативно сътрудничество", напусна своя пост. Също така, Александър Стоянов, който бе назначен за шеф на кабинета на новия вътрешния министър Калин Стоянов миналата седмица, също бе отстранен. Преди това той беше ръководител на кабинета на предшественика на Стоянов, Иван Демерджиев, но бе преместен в Министерския съвет, тъй като пловдивският адвокат стана и вицепремиер. Калин Стоянов избра за новия шеф на своя кабинет свой бивш колега от ГДБОП, където той заемаше поста на директор преди да се присъедини към изпълнителната власт и да седне в министерското кресло.

Също така, беше сменен и началникът на правната дирекция в МВР - Александър Стефанов.

От преди няколко дни, отделът за борба с организираната престъпност в ГДБОП има нов начело. Явор Серафимов, който досега беше заместник, пое поста и стана титуляр. Изненадващо за някои, директорът на СДВР, Калоян Милтенов подаде заявление за напускане на системата.

Всички тези сътресения в системата се случват само след по-малко от седмица от съставянето на редовно правителство в България. Също така синдикатите в системата на МВР настояваха за спешна среща с новия им министър, където да поставят за решаване належащите проблеми.

Източник: lupa.bg