Консилиерито на Васил Божков - Александър Тумпаров е бил спрян в Гърция. Тамошните граничари го закопчали при кацане на летище "Елефтериос Венизелос" в Атина, тръбят местни медии.

 

Червена бюлетина! Олигархът Александър Тумпаров закопчан на летището в Атина!

Мъжът, посочен единствено с инициалите А. И. Т., пътувал заедно със сина си Р. Т., който бил пуснат в Гърция, защото за него нямало информация, забраняваща влизането му в страната. В момента атинските власти пробват да открият лицата, с които спреният българин има контакт в Гърция, както и къде в страната е възнамерявал  да отседне.

 

Червена бюлетина! Олигархът Александър Тумпаров закопчан на летището в Атина! - Снимка 2

Името на Александър Тумпаров нашумя покрай скандалите около дейността на Васил Божков.

 

Червена бюлетина! Олигархът Александър Тумпаров закопчан на летището в Атина! - Снимка 3

Тогава Тумпаров беше обявен за издирване като приближен на Божков. Бизнесменът е бил открит у нас. След ареста му през 2020 г. веднага се разпространява непотвърдена информация, че той е настанен в болница, тъй като здравословното му състояние се е влошило. Съдът му наложи гаранция в размер на 1,5 млн. лева.

 

Червена бюлетина! Олигархът Александър Тумпаров закопчан на летището в Атина! - Снимка 4

Бизнесменът Александър Тумпаров е известен най-вече като управител на “Еврофутбол”. Също така е и член на надзора на футболен клуб “Левски”. Ръководител е и на казиното, което се намира в София, в хотел “Интерконтинентал”.

Източник: crimesbg.com