Близнаците Хасан и Ибрахим сбъднаха мечтата си

Братята Хасан и Ибрахим са получили като дарение голям бял роял, на който да репетират – съобщава пред „България днес” бащата на близнаците Дениз Игнатов. Дарението на пианистите, които прославиха България заедно с Крисия на детската Евровизия, е било направено от български холдинг. Изданието припомня, че белият роял е сбъдната мечта за двете талантливи момчета, които цял живот са искали да свирят на такъв професионален инструмент. Добрата вест идва дни след като футболната ни звезда Димитър Бербатов чрез своята фондация им подари две японски пиана. Тъй като старото пиано на Хасан и Ибрахим се счупи, близнаците имаха спешна нужда от нов инструмент, на който да се упражняват. Първо се бяха спрели на роял, но после решиха, че за тези пари могат да си купят две нови пиана, на които да свирят поотделно. Сега обаче и мечтата им за роял е сбъдната – подчертава изданието.

[caption id="attachment_437206" align="alignleft" width="300"]Близнаците Хасан и Ибрахим сбъднаха една от мечтите си Близнаците Хасан и Ибрахим сбъднаха една от мечтите си[/caption]

„Изключително благодарен съм на всички добри хора в България, които помагат на децата ми. Специални благодарности към г-н Бербатов и неговата фондация. Хасан и Ибрахим сега имат отговорността да оправдаят очакванията на всички, че ще станат световноизвестни музиканти” – заяви щастливият татко на близнаците. Голямото предизвикателство пред талантливите пианисти сега е конкурсът „Панчо Владигеров”, който ще се проведе в Шумен, където братята са най-младите от всички участници от Русия, Китай, Корея и Япония. На 7 март пък Хасан и Ибрахим отново ще се съберат с Крисия за концерт. „Не знам никакви подробности, просто тогава ще сме в София” – коментира таткото на 11-годишните момчета. По неговите думи децата му никога не са казвали, че са уморени, и с удоволствие участвали във всички музикални проекти, защото самите те искали един ден да са на световния връх. Хасан и Ибрахим упорито свирят по няколко часа на ден, без никой да ги задължава за това. Имат интерес към класиката, но посягат и към съвременни композиции за пиано.