Оказва се, че Евелин Банев – Брендо, който се предаде доброволно на съдебните власти у нас, за да излежи влязлата в сила 6-годишна присъда за пране на пари от наркотрафик, се е укривал на поне пет адреса в България през последните 2 години.

Според запознати 59-годишният кокаинов крал се е установил трайно в страната ни още през лятото на 2022 г., когато кацнал на частно летище край Шумен с дерегистриран 6-местен самолет и оттогава изобщо не е напускал пределите й.

Според други пък той двукратно е прескачал до Турция с фалшив паспорт, след което отново се връщал.

 

Запознати издават, че през последните две години Брендо е живял в дълбока конспиративност в апартамент в идеалния център на София и в поне други два имота в столицата, в къща край родния си град Тополовград, както и в морското имение в Бургаска област. Той е собственик в сянка на помпозния 5-звезден комплекс „Оазис“ в курортното черноморско с. Лозенец, но не се е вясвал там от поне 4 години, тъй като се опасявал, че някой от туристите и гостите на хотелския комплекс може да го разпознае и предаде на МВР.

Усилен слух, разнасящ се в ъндърграунда носи, че миналото лято Брендо е закупил чрез подставено лице от Украйна бутиковия хотел „Вила Арте“ в Лозенец, собственост на певицата Белослава и съпруга й – художникът и рекламен бос Евгени Йонов. Любопитна подробност е, че хотелът на Белослава се намира в непосредствена близост до комплекса на Брендо – „Оазис“, на няма и 250 метра.

 

От миналата есен кокетната двуетажна сграда на Белослава в средиземноморски стил и си прилежащ към нея 4 дка. двор с външен басейн, собствена овощна градина и лозе с различни сортове грозде, е затворена за посетители. Някогашният бутиков хотел е с нов собственик, който е поставил триметрова ограда и е опасал имота с камери.

 

„На книга се води, че купувач на хотела е украински бизнесмен, който е платил 7 млн. лв. Неофициално обаче се твърди, че новият собственик на дискретния хотел е именно Брендо, който купил сградата от Белослава, за да я ползва като своя лична лятна морска резиденция, далеч от любопитните погледи“, твърдят запознати.

 

Важно е да отбележим, че преди повече от 20 години бащата на Белослава – д-р Борислав Стоянов продава на Брендо стотици декари земи край морето в село Лозенец, върху които е изграден и хотелския комплекс бижу „Оазис“.

 

Съмненията, че Евелин Бенев – Брендо се в укривал на морето, преди сам да поиска да влезе в затвора, се подхранват и от присъствието на адвокат Петър Василев пред Софийския централен затвор

 

Юристът е родом от Бургас и според запознати лично е транспортирал с колата си Брендо от морския град до София, като е издействал и „случайната“ поява на журналист он бургаския сайт „Флагман“, който излъчи кадри от доброволното предаване на Банев.

 

Твърди се, че преди Брендо сам да поиска да влезе в зандана, за да изтърпи присъдата си за наркотрафик, е прекарал продължително време в София, като е живял в апартамент в идеалния център на столицата – на ул. „Граф Игнатиев“ 23, водещ се собственост на голямата му дъщеря.

Любопитен детайл е, че преди десетилетие жилището от 175 кв. м. на пъпа на София бе запорирано от КПКОНПИ, но впоследствие имотът бе върнат на фамилията на Брендо.

 

Смята се, че през годините, когато е бил в нелегалност, Евелин Банев не се е задържал дълго време на едно и също място, а често е сменял квартирите си от съображения за сигурност. Предполага се, че е обитавал поне 5 различни имота, които са в провинцията, а други – в софийските квартали „Панчарево“ и „Драгалевци“

Източник: Уикенд