След 10-годишно неуспешно издирване Братя Галеви вече са оневинени

Дупнишките фараони Ангел Христов и Пламен Галев, известни в ъндърграунда като Братя Галеви, вече могат да се нарекат свободни граждани. Това означава, че вече няма да се издирват от службите и паднали за тях присъди. Сега двамата „бизнесмени“ могат свободно да се появят в България, без да бъдат задържани.

Братя Галеви вече са свободни граждани

Давностният срок на наказанието им е изтекъл през май. Те имаха 5-годишни присъди, наложени им от ВКС за участието им в престъпна група за изнудване и рекет. При издаването на присъдите им обаче Братя Галеви напуснаха страната и за тях беше пусната заповед за арест от Интерпол. Противоречива е информацията за пребиваването на двамата мафиоти, като се считаше, че те са избягали в Дубай или в ЮАР. Има версия, че двамата могат да се подвизават и в Перу.

Сега, след като са чисти и реабилитирани, Братя Галеви могат да се завърнат необезпокоявани у нас. Делата срещу тях са или загубени, или прекратени. А преди месец е изтекъл абсолютният давностен срощ на присъдите на дупнишките фараони, така че няма на какво основание вече да ги арестуват. Причината е, че досега не бяха намерени и вкарани в затвора да излежат наказанията си. Отделно от това двамата мафиоти запазиха значителна част от имуществото си, оценявано за стотици милиони.

Източник: „Уикенд“