Ангел Христов – Геле, чиято смърт, обявена на 3 юни, развинти болните въображения и роди най-невероятни версии. Оказва се обаче, че той е бил тежко болен от рак през последните години, разкриват запознати от обкръжението му.

 

Брат Галев болен от рак в последен стадий

Диагнозата на Геле била неизлечимо онкологично заболяване на белия дроб. Тя му е поставена преди няколко години. Влизайки във финалния стадий, Христов решава да се завърне тайно в България, за да може да издъхне сред най-близките си хора.

 

След аутопсията като конкретна причина за смъртта му съдебните медици посочиха запушена коронарна артерия, имало е и множество тромбози в кръвоносните съдове, които са затруднили кръвообращението.

 

Според слуховете Геле е живял поне от една година в България. След като му

е поставена тежката диагноза и се оказва, че не му остава много живот, той предпочел да прекара края на живота си у дома, при семейството си, с което винаги е имал силна връзка. Живял е незабележимо и без да афишира присъствието си – не че и MBP е положило много усилия да го търси.

 

Издъхва в дома си, сред най-близките си хора. Мистерия как и откъде е дошъл в страната обаче остава неразкрита до този момент.

„В Дупница всички знаехме, че вече си е тук”, казват хора от града.

Източник: Уикенд