Емилиян Гебрев се определя като ръководител на организирана престъпна група, благодарение на предишните прокурори. Той е в тази роля в продължение на шест години и е само един от множеството случаи на така наречените "дела на трупчета", според изказването на бившия министър на отбраната Бойко Ноев в интервюто си за БТВ. Той коментира последните взривове в заводи за боеприпаси, които предизвикаха сериозен обществен и политически интерес. Също така поставиха и доста въпроси на масата.

Бойко Ноев: Гебрев ръководи организирана престъпна група

Гебрев е един от най-големите оръжейни бизнесмени в Европа и съвместно с държавните предприятия "Сопот" и "Арсенал" неговите фирми нареждат България сред водещите страни в производството на боеприпаси в Европа. България за НАТО и ЕС е от изключителна важност, споделя Ноев, който бе военен министър в правителствата на Ренета Инджова (1994 – 1995 г.) и Иван Костов (1997 – 2001 г.).

Причината за настоящите взривове е, че извършителите на тези действия се чувстват безнаказани. България е място, където те могат да правят всичко, което желаят. Лицата, които са присъствали при взривовете и отравянията, се определят като оперативни работници на руските специални служби. Ноев посочва, че никакви разследвания не се провеждат за тях.

Доказателствата, които са били събрани, се унищожават. Делата биват прекратени. Снимки на взривовете са били унищожени в някои коридори на МВР, допълва Ноев.

Източник: lupa.bg