В търсене на нов собственик е една от последните резиденции на висаджии – хотел „Пауталия“, разположен в центъра на Кюстендил.

 

Имотът все още е собственост на фирма „Пауталия турс“, зад която стои Антон Боянов – братовчед на покойните Васил и Георги Илиеви. Съдия-изпълнител вече събира оферти за продажбата на хотела. Крайният срок изтича след дни – 27 март. Не е ясно обаче дали на този пореден търг ще се намери мераклия за митичната висаджийска крепост.

 

Босовете на ВИС2 и СИК прехвърлиха бизнеса си на деца и племенници

Интересно е, че освен с някогашните мутри, този хотел се свързва и с Мая Манолова. Предизборният й щаб бил настанен в партера на сградата, преди години, когато стартира кариерата й в голямата политика. Твърди се, че не й е бил искан наем.

 

Към днешна дата хотелът не работи и целият е покрит със зебло. Тъне в разруха също като империята на някогашните братя Илиеви. Затова пък сестра им Марина и братовчед им Антон Боянов, който от дълго време е вносител на висококачествено италианско кафе. Наскоро прибави към своите фирми и тези на служебния вътрешен зам.-министър Моника Димитрова-Бийчър, което недвусмислено говори за позиции във властта. Припомняме, че въпросната Моника бе част от правителството на Стефан Янев, но тогава изпълняваше ролята на служебен зам.-министър на финансите. Именно тогава стана ясно, че е напуснала частните си фирми и ги е прехвърлила на Антон.

 

Запознати издават, че трампата на компаниите била уредена по масонска линия. Братът на някогашния висаджия – Красимир Боянов също не е случаен. Той работи дълги години в столичната митница.

 

Официално Мариана Илиева не получава нищо от разпадналата се висаджийска империя. След смъртта на братята й обаче тя е сред преките им наследници. Скромни изчисления сочат, че двамата мафиотски босове са натрупали от силово застраховане, наркотрафик и рекет поне 300-400 млн. лв. Както е известно официална наследница на богатството на Георги Илиев се води съпругата му Мая Илиева, която през 2016 г. започва на свой ред разпределение на богатството.

 

Според твърдения на запознати по тайни сметки в чужбина на Мариана и Ивона – дъщерята на Васил Илиев, са преведени полагащите им се огромни суми. Преди година Мариана създава семейство със сина на известен кюстендилски медик. Според запознати напоследък и тя като мнозина се е ориентирала към зелената енергия. С партньора си Георги Чепишев, който е ексдепутат от ИТН планират да изградят две огромни фотоволтаични централи в кюстендилските села Николичевци и Багренци. Соларният парк ще се простре върху тяхна собствена земя, а финансирането й няма да е никакъв проблем за Мариана.

 

Иначе до момента опитът й в бизнеса е твърде скромен – имала е малко заведение в Приморско, но вече е затворено. Нещата при нея рязко се променили след подялбата на висаджийското наследство и съпругът й влиза в търговията с алкохол. Неслучайно Мариана привлича енергийният експерт Чепишев. Тук е мястото да се отбележи, че проектът за централата е задвижен точно, когато той е в парламента.

 

Щерката на Васил Илиев – Ивона, подобно на леля си, предпочита да си живее живота мирно и тихо. Преди години създаваше доста проблеми на семейството си и поради тази причина баща й я изпрати да учи в Швейцария, но от няколко години насам не се е чувало нищо за нея. Според запознати е вложила доста пари в кравеферма край кюстендилско село, а бурната й младост е останала в миналото. В бизнеса й помага приятелско семейство с опит в земеделието.

 

Освен това Ивона има обща фирма с Мариана, в която е и съпругът й Емил. Двете наследници на фамилия Илиеви не само се разбират отлично, но и заедно отглеждат децата си, които са почти връстници.

Източник: Уикенд, crimesbg.com