Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов сътвори поредната скандална изцепка.

Този път падна изключително ниско в опита си да защити от политически нападки столичния градоначалник Йорданка Фандъкова. Той си позволи да нарече независимия общински съветник и лидер на гражданската платформа „Спаси София“ – Борис Бонев „педал“. 

Поведението му е меко казано скандално, а и да не пропускаме факта, че макар да оглавява държавен театър, непрекъснато демонстрира партийните си пристрастия. Освен това често използва нецензурни изрази в опита си да оплюе някого. 

Самият Бонев, за когото се предполага, че на предстоящите местни избори ще се бори за стола на Фандъкова, никога не е коментирал сексуалната си ориентация. 
Но пък за да се натегне на ГЕРБ, Сърменов не се свени да нанесе такъв подъл удар по младия общинар. Във всяка друга европейска страна подобно изказване би било заклеймено като политически некоректно и всеки на мястото на Сърменов щеше да бъде призован да подаде оставка. 

Интересно дали културният министър проф. Велислав Минеков ще вземе отношение, предвид че Сърменов е на негово подчинение. По-паметливите припомнят, че преди пет години той бе част от екипа на „Воля“ на Веселин Марешки, но след това направи рязък завой към партията на Бойко Борисов.
Източник: Уикенд 
 

Борис Бонев е „педал“, заяви Калин Сърменов