Нападнати и бити , са президентът в оставка на БФС Борислав Михайлов и неговият бодигард.

Случката се е разиграла след възникнал конфликт на паркинг пред популярен турски ресторант на АМ „Тракия“. Инцидентът се е случил в късните часове на денонощието преди около две седмици. Най-странното в цялата ситуация обаче е, че Михайлов не е подал официален сигнал в МВР за нанесения му побой.

 

Запознат от футболните среди разказва, че Боби Михайлов и охранителят му, са се сблъскали с група радикални привърженици от агитката на ЦСКА на паркинга на ресторант „При Неджо“ край Пазарджик. Запалянковците видели джипа „Рейндж Ровър“ на президента в оставка на БФС, който водел разговор по мобилния си телефон.

 

До инцидента се стигнало, след като един от феновете се изхрачил върху страничното предно стъкло на джипа. Михайлов отворил вратата и напсувал компанията, което разярило солидно подпийналите привърженици на ЦСКА.

Те пробвали силово да измъкнат Боби от джипа му, но намесата на неговия бодигард, возещ се на задната седалка, осуетила линча над Михайлов.

Охранителят съумял да отблъсне феновете, но отнесъл няколко жестоки удара в главата, докато отърве началника си.

 

Запознати с екшъна твърдят, че лицето на Боби Михайлов също било разкървавено. Шофьорът на джипа успял да измъкне президента на БФС от разбеснелите се фенове на ЦСКА, потегляйки с мръсна газ. Твърди се, че един от нападателите на Михайлов също пострадал леко, тъй като бил блъснат от джипа при бягството на Перуката. Представител на фен клуба на ЦСКА потвърди в неофициален разговор за сблъсъка на запалянковци на червените с Боби Михайлов, но категорично отказа да разкрие имената им. Сред феновете върви слух, че Михайлов е бил нападнат от представители на радикална пловдивска група привърженици на ЦСКА.

 

Въпреки тежкия инцидент и нанесения му побой, Борислав Михайлов не си е извадил медицинско свидетелство за нанесена телесна повреда, нито пък е сезирал полицията за възникналия инцидент. Дни по-късно обаче привърженици от агитката на ЦСКА са били привиквани в МВР, за да им бъдат връчени предупредителни протоколи да не участват в неразрешени масови събирания на футболни запалянковци.

 

От Столична община и от МВР отказват да издадат разрешително за провеждането на протест на феновете срещу управлението на Михайлов по време на извънредния конгрес на БФС, който ще се проведе в петък – 15 март в столичния хотел „Маринела“. Михайлов няма да е кандидат за поста, който заема от 19 години, тъй като беше принуден да подаде оставка след кървавите батални сцени в центъра на София на 16 ноември м.г. Тогава хиляди фенове на ЦСКА, „Левски“ и пловдивските клубове „Локомотив“ и „Ботев“ безпрецедентно загърбиха враждата помежду си и се обединиха срещу омразния футболен началник на протест извън стадиона по време на мача на националния отбор срещу Унгария.

 

След възникнало брутално меле с полицията десетки протестиращи, а и случайни минувачи бяха бити, тежко пострадаха и над 10 полицаи, а микробус на МВР беше изпепелен с коктейл „Моллотов“ от разбеснялата се тълпа. След кървавата нощ прокуратурата привика Михайлов, а срещу него стартира разследване за отклоняване на финансови средства от касата на футболния съюз. Това принуди Боби да 4 подаде оставка си и да обяви свикването на извънреден конгрес на БФС, насрочен за 15 март.

 

Очакванията са за наследник на Борислав Михайлов да бъде избран не предпочитаният от феновете Димитър Бербатов, а приближения до Перуката бивш футболист на „Левски“ Георги Иванов – Гонзо. Проучване сред делегатите на конгреса сочи, че Бербатов дори няма да стигне до балотаж, а бъдещият победител Гонзо ще триумфира над Михаил Касабов след последното преброяване на делегатските гласове.

Източник: Уикенд, crimesbg.com