Труп на млад мъж бе открит в края на януари 2024 г., в гориста местност край хижа „Алеко“ на Витоша. Органите на реда установяват, че човекът зад волана е Пейо Пеев, а тялото му е обсипано с куп белези, издаващи, че е бил зверски бит и душен.

 

Снимки от видеокамери запечатват как по-рано автомобилът е паркиран пред блок в столицата. В продължение на 4 минути в превозното средство се случва боричкане, а шофьорската врата се отваря два пъти, но нечия ръка намира начин и ловко я затваря.

След това колата бавно потегля към планината, където е и намерена.

 

Габриела Славова и майка й Красимира Трифонова, бивша дипломатка в посолството ни в Банкок, са заподозрени за жестокото убийство, което успяват да извършат с изключителна ловкост само за 4 минути. Повече от ясно е, че убийството на Пейо е било старателно планирано.

 

Убитият е съпруг на Габриела, от която има 6-годишно дете. Славова има и пеленаче на няколко месеца, чийто баща е бившият народен представител от ПП Велико Минков. Той упорито се бори да бъде записан като баща в акта за раждане на сина си, който се води на името на Пейо Пеев, защото до смъртта си е в граждански брак с Габриела, макар и да не живеят заедно.

 

Почти половин година след трагедията, препатилия бивш депутат Минков проговори. Той е категоричен, че има жени, използващи мъжете само за биологичен материал.

 

След дълго чакане излезе експертизата, показваща, че Минков е баща на второто дете на Габриела, която, както знаем, бе лишена от свобода заедно с майка си...

Не крие задоволството си от това, че му е бил даден шанс за направата на тази експертиза и че той е бащата на бебето, което скоро направи 8 месеца. Битката за бащинството започна миналата есен с помощта на адвоката му Пламен Борисов.

Бил наясно, че ще има сериозни препятствия, че няма лесно да им дадат да направим проби. „Бог да прости Пейо – неговата смърт и задържането на Габриела улесниха вземането на слюнка. Принципно съдът трябва да даде разрешение за извършването на процедурата. Поискахме такова още като Пейо беше жив. Човекът, който би трябвало да даде материал за проба, може да не се явява, да прави разни номера, да измисля оправдания“.

 

Минков твърди, че с Иванка Пеева, която отглежда и неговото дете, и това на Пейо, е в много добри отношения, особено след като излязла експертизата. Чуват се всеки ден, той се грижи за момченцето, разбират се.

„Вече на всички е ясно, че аз съм таткото и няма кой да ни спира да се виждаме, да общувам с детето. Иванка е добър, сърдечен човек. Познаваме се от миналата есен, когато се роди бебето ми. Тогава Пейо беше жив, запознахме се. Дори говорихме, че аз съм биологичният баща и че мен трябва да ме впишат в акта за раждане, а не Пейо. Той беше повече от убеден, че аз съм таткото. Неговото име и фамилия синът ми ги взема, защото Пеев тогава е в брачни отношения с Габриела. Говорехме, че един ден ще оправим нещата. Как да ви кажа, говорихме като разумни хора. По един странен начин ние сме роднини, защото внучето на Иванка и моят син трябва да израснат като братчета, те са и такива. За мен е нормално да прекарваме известно време заедно. Усещам семейството на Пейо като роднини от нов вид“, признава Минков.

 

Посочва, че може да купи на сина си хиляди неща, но му се ще да му дари повечето си време. Иска да бъдат пълноценни баща и син, и допълва, че се грижи добре за него.

Непрекъснато пътува между Бургас, Русе и София, което е изморително. Надява се, че съдът ще му разреши да бъде със сина си, да му го повери.

 

Не крие, че е притеснен от решението на съда Габриела да бъде под домашен арест и с гривна на крака, както и да й бъдат върнати децата. Ужасява се дори от мисълта, че тя може да има контакт с тях и подчертава, че всички помним случая с Кристина Дунчева от Сандански, която уби двете си деца на 3 и 5 години.

Посочва, че доколкото е чувал, пред психолози тя признала, че мрази бащата на децата и искала да му отмъсти, ликвидирайки ги. Според медицинската експертиза Дунчева беше вменяема, т.е. не е психично болна, а има личностно разстройство. Това са различни неща. Габриела е вменяема. Прокуратурата ще си свърши работата и ще провери, за да се види каква наказателна отговорност понесе.

„На социалните работници пък е работа да проверят тези личностни разстройства в какви рискови състояния се изразяват и дали едно такова личностно разстройство като нарцистичното личностно разстройство би я подтикнало към отмъщение над децата. Определено децата не бива да общуват с нея, докато тя не преодолее психическите си разстройства според мен“, посочва Минков.

 

Относно присъдата, която трябва да получат Габриела и майка й, Минков посочва, че това ще прецени съдът и допълва, че според него доказателствата са безспорни. Дори му се струва, че Габриела и майка й Красимира са от хората, които не подлежат на превъзпитание и в този ред на мисли ще бъде хуманно да лежат до живот в затвора.

 

Спомня си, че по време на бременността, Габриела станала по-агресивна не само с думи, но и с поведение, но отдавал всичко това на хормоните и й влизал в положение, стараейки се да не я тревожи с нищо, да я подкрепя. Мислел, че бременността й тежи и трябва да е изключително мил и спокоен, и да преглъща изблиците й, но нещата силно ескалирали. Тя се разделила едностранно с него, направо го изгонила, след което започнали да се случват странни неща. Опитвал се да я заговаря пред блока в Бургас, но тя мълчала, сякаш е невидим и не го забелязва. Била казала на баба си, че вдига кръвно само като го види и това не било добре за бебето в корема й. Поради тази причина Минков спрял да я търси, а същевременно му бил блокиран в различните интернет платформи. Надявал се, че става въпрос за временен емоционален срив, който ще й мине, но когато се срещнали случайно, тя му заявила, че не той е биологичен баща на бебето й, а Пейо – били направили ДНК тест в 12-ата седмица от бременността й. Преди това обаче Минков бил разговарял с Пейо, който бил категоричен, че няма как да е биологичен баща на детето на Габриела, тъй като не е бил интимен със съпругата си от 6 години насам.

 

Минков е категоричен, че когато с Габриела направили бебето, тя живеела с него. Забелязал обаче, че когато майката на Габриела била на дипломатическа мисия в Кувейт, дъщерята започвала да се очовечва, но когато била наблизо – ставала странна. Според психолози, родителите са много важни за отключването на различни психични разстройства у наследниците си.

 

Романтичните отношения между Минков и Габриела започнали през август 2020 г. и продължили до юли 2021 г. Намесата на майка й променяла не само мирогледа на Габриела, а и настроенията й. Всичко, което били успели да изградят двамата с Минков, отивало в коша и така логично се стигнало до раздялата им. След като напуснал парламента обаче, Габриела се активирала и поискала да възстановят отношенията си. Той й се доверил, но не трябвало да го прави. После забременяла… последвала намесата на майка й и… нататък историята е ясна на всички.

 

По-късно Минков си дал сметка, че можело той да е в опожарената кола на мястото на Пейо.

Твърди, че за момента е приключил с политиката и се е фокусирал върху това да заживеят заедно с детето му и да са щастливо семейство. Иска малкият да вижда често братчето си, а като порасне, планира да разговаря с психолози. Има подкрепата на цялото семейство за отглеждане на сина си.

Източник: Уикенд