Илън Мъск е герой за милиони, но не и за бившата си съпруга Джъстив

Тя е малко известна, избягва да се появява в обществото и в същото време е сред големите имена в света. Джъстин Мъск, първа съпруга на технологичния магнат Илън Мъск, направи потресаващи разкрития в седмичника "Marie Claire". Интервюто на канадката бе дадено преди няколко години, но отново стана актуално след раждането на момченце с необичайното име X Æ A-XII, с което Мъск се сдоби от връзкага си с канадската певица Граймс. Истинската причина вероятно е голямата истерия заради публичния спор на Мъск с холивудската звезда Джони Деп. Конфликтът беше предизвикан от Амбър Хърд, бившата съпруга на актьора, на която Илън Мъск беше гадже два пъти покрай бурния й развод с Деп. Въпросът е, че Джъстин, която е бивша съпруга на технократа смята, че той не се е държал коректно с нея още по време на брака им. И й е изневерявал системно. И то не само с Амбър. Двамата са женени още от студентските си години, докато един ден Илън не напуска съпругата си. Без обяснение. „Шест седмици по-късно той ми изпрати съобщение, че е сгоден с красивата британска актриса Талула Райли, която е в началото на двайсетте, и ще се премести в Лос Анджелис заради него. Тогава си помислих, че животът ми с този мъж, бащата на петте ми деца, се е превърнал в клише.", споделя Джъстин.

Бивши

Изненадващо съоснователят на Tesla и компанията Space X, с която НАСА започва колонизацията на Марс, заменя спътничката си в живота, с нов "модел", сякаш е мобилен телефон, а не човек. Освен това заради правни вратички в договора, който е подписала два месеца преди сватбата, тя останала без имуществото, придобито в брака. Впоследствие се оказва, че Джъстин е подписала предбрачен договор, според който поради непознаване на юридическата терминология тя се отказва от правата, които й принадлежат като съпруга, с изключение на собствеността върху семейната вила в Лос Анджелис. Когато петте й деца навършат пълнолетие, вилата ще бъде наследена тях - шестнадесетгодишните им близнаци Грифин и Ксавие и четиринадесетгодишните синове Дамян, Саксън и Кай, родени като тризнаци. А освен това в договора има клауза, според която никое събитие или акт, случил се по време на брака им, не може да се използва в каквито и да е съдебни производства. Разводът не се споменава, но се приема за даденост.

„Подписах, защото му вярвах сляпо. Защо да се женя, ако не му вярвам? Бяхме сродни души. Вярвах, че никога няма да се разведем. Животът без Илън беше немислим за мен“, каза тя.

Те се запознават, докато учат в университета Куинс в Кингстън, Онтарио, където той следва за магистърска степен по физика и икономика, а Джъстин учи литература. Първоначално Джъстин дори се опитва да го разкара, но Илън не приема отказ и успява да я спечели. Когато продава първата си компания за 20 милиона долара, двамата се женят по настояване на Илън. Той купува огромна вила, спортен автомобил и дори собствен самолет. Джъстин не се интересува от парите. Доволна е, ако й даде кредитната си карта, за да си купи толкова книги, колкото иска. [caption id="attachment_693391" align="aligncenter" width="300"]Бившата съпруга на Илън Мъск с шокиращи признания сн. Инстаграм Бившата съпруга на Илън Мъск с шокиращи признания сн. Инстаграм[/caption] Двамата губят първия си син- Невада през 2002 година, когато го застига синдромът на внезапната детска смърт. Това започва да пропуква брака им. Но още преди това Илън започва да проявява сложния си характер и да демонстрира, че не е модерен мъж, а старомоден патриарх, който държи да се чува неговата дума за всичко. Мъск никога не споменава трагедията. Вместо това се фокусира отчаяно върху раждането на нови деца - двамата имат близнаци, а след това още три деца. С нарастването на състоянието им, Джъстин е принудена да се превърне в трофейна съпруга, но бързо осъзнава, че не е такъв характер. И Илън се сблъсква с една независима съпруга, която прави опити да запази брака си, но отказва да се превърне в безгласна буква. Накрая Мъск се изнася от дома им и поставя ултиматум - или ще живеят, както той иска, или се разделят. Джъстин отказва да приеме ултиматума и той с сгодява за друга.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Beyond Media (@beyondtheinterview)