Маги Ангелова даде ценни съвети на всички, от нас зависи да ги спазим!

Бившата любима на Слави Трифонов - психоложката Маги Ангелова даде поредния си ценен съвет. Този път тя обясни в личния си сайт какво води до проблемите със самочувствието ни, а оттам и неуспехите в живота като цяло. Никога не правете тези неща, категорична е тя: [caption id="attachment_563139" align="aligncenter" width="300"]Маги Ангелова Маги Ангелова на Слави даде ценни съвети за добро самочувствие[/caption]

"Ако жената не е красива, не е умна, не е търсена… вероятно няма да успее в живота. Особено ако всички тези „не“ тя сама си ги внушава. Това убива самочувствието й! Може да анализирате поведението си и да узнаете кои навици пречат на самочувствието ви и ви сковават за действие.

Навик 1: Сравнявате се с другите

Да се оглеждате в другите хора, за да разкриете техните положителни качества и да страдате заради това, че не сте като тях – това е любимата женска игра на мазохизъм. Ако претърпите успех, може и да се окуражите. Но, ако е обратното – рискувате да се сдобиете с маса комплекси и да останете недоволни от себе си. Може би най-накрая ще осъзнаете, че сте различни?! Че имате редица достойнства, които си струва да развивате в себе си, и да се откажете от надпревара и сравнение

Навик 2: Самокритика

Разбира се, че имате недостатъци. Понякога дори се борите с тях и печелите битката. Но има един парадокс: изпускате от очи достойнствата си и се съсредоточавате изцяло на реалните си или мними недостатъци. Така си създавате навика да мислите негативно за себе си. Как тогава да разчитате на успех в каквото и да било, ако предварително смятате, че не сте достойни за него?!

Навик 3: Прекалена скромност

Как реагирате, когато чуете комплимент по ваш адрес? Ако се усмихвате спокойно и отговаряте с „Благодаря!“, вероятно самочувствието ви си е наред. Но, ако се изчервявате и избоботвате под носа си нещо като „ Глупости, просто съм се наспала.“, трябва да знаете, че спешно трябва да поработите върху самооценката си. В противен случай комплиментите рязко ще спрат – няма жена без самочувствие и вяра в себе си, която да привлича мъжете. Да криете достойнствата си под 3-сантиметров пласт скромност не си струва!

Навик 4: Депресивна литература и кино

Може любимият ви литературен жанр да е апокалиптичен – няма лошо, но от време на време се зачитайте в смешни истории, анекдоти и жизнеутвърждаващи произведения. Ако постоянно зацикляте във филми и книги, които прокламират, че „животът е болка“, вероятно рано или късно ще яхнете вълната на меланхолиятаи ще престанете да вярвате в щастливото бъдеще. Лош навик!

Навик 5: Задоволявате се с ниско качество

Обичате ли да гледате постоянно треторазрядни сериалчета, които не носят никаква стойност нито на ума, нито на сърцето? Избирате ли храна с ниско качество в супермаркета? Най-хубавият подарък за вас е черна евтина рокля? Заобикаляйки се с подобни нискокачествени неща, вие програмирате живота си на втора скорост. Нима не сте достойни за най-доброто? Тогава защо Вселената да се напъва и да ви го дава?!", обяснява Маги Ангелова.