Тежка стафилококова инфекция по вина на “светило” от болницата на “Търговска лига” праща в гроба 59-годишната жена. Близките й търсят справедливост

Обичана от цяло Хасково бивша акушерка, съпруга на виден гинеколог издъхва в адски мъки от тежка стафилококова инфекция по вина на “светило” в частната болница “Сърце и мозък” в Бургас. Жената влиза в прехваленото лечебно заведение за смяна на сърдечна клапа, а излиза на носилка в предсмъртна агония и издъхва в адски мъки, твърдят близките й. По думите им, целият й престой е бил белязан от грубото и безчовечно отношение на персонала, начело с д-р Корновски, който извършва операцията. За загубата на непрежалимата си майка разказва потребителка на интернет форум, чието име спестяваме от съображения за сигурността на семейството й. 

“…… Добавям в черния списък д-р Корновски от “Сърце и Мозък” в гр. Бургас. Юни месец прави пластика на сърдечна клапа на майка ми, оставя си ръцете и я изписва със стафилококова инфекция уверявайки я, че всичко било наред. Приеха я отново август, понеже положението беше нетърпимо и малко след изписването тя почина. По време на втория й престой, сестра ми звъни (посещенията все още бяха силно ограничени и това е единствения начин да разберем какво става) в клиниката за да получи информация за състоянието на майка ми, понеже тя звучи и изглежда много зле (от видео разговорите виждаме колко е бяла и слаба ), при което получава много груб отговор от мениджъра на заведението, а след това отношението на докторите към майка ми, която вече е много зле, става лошо и дори й казват, че сестра ми трябва да се извини, че ги притеснява искайки информация. Арогантен, безпардонен, а явно и "добър специалист". Жената беше с такава надежда и след месец престой и невъзможност от “Сърце и мозък” гр. Бургас да се справят, я изписаха, казвайки й че инфекцията й е излекувана, а малко след това почина в страшни мъки на 59г. Беше акушерка, обожаваща работата си и отдадена на нея. Дано му тежи на съвестта и да се сеща за случая от време на време, та да му присяда.. На никого не мога да препоръчам въпросното заведение и лекар. Като им видя рекламните билборди по магистралата и направо ми става лошо. Да си беше отишла в София като хората, а то.. И тук искам да кажа, че винаги съм защитавала и съм се възхищавала на докторите и на лекарската професия, понеже и баща ми беше гинеколог, и майка ми акушерка, но такова нещо просто е недопустимо!…”, завършва разказа си почернената дъщеря. 

Подобни случаи на непрофесионализъм и престъпна небрежност не били прецедент за “Сърце и мозък”, споделиха столични медици, към които се обърнахме за коментар. Те разказаха, че мегаломанският проект на “Търговска лига” няма много общо с Хипократовата клетва, а е чисто бизнес начинание на гърба на болната и топяща се българска нация. В “Сърце и мозък” правели сърдечни, урологични и ортопедични операции “на конвейр” само за да усвоят пари по клинични пътеки. Често пациенти били “отваряни” необосновано и после клетниците обикаляли държавните болници да търсят помощ от некадърното лечение.

Търгашеското отношение на собственици и медицински персонал не остава скрито за първите мъже в държавата. През м. юли т.г. здравното министерство забрани на “Сърце и мозък” да реализира мегаломанския си проект за изграждане на поредната частна болница в Казичене с мотива, че заявените от "Сърце и мозък" нови медицински дейности превишават установените потребности на населението. Или както президента Румен Радев формулира проблема: “очаквам елиминиране на всякакви разрешения за частни мегаболници” за сметка на държавните лечебни заведения, които имат отчаяна нужда от бюджетна подкрепа. 

Наши източници от здравните среди допълниха, че освен с брутален лобизъм, босовете на “Сърце и мозък” през 2021 г. приложили и чисто криминален подход за узаконяване на проекта си в Казичене. Близките връзки на “Търговска лига” с бившия служебен министър Стойчо Кацаров трябвало да осигурят строежа на болницата само с неговия подпис, заобикаляйки задължителното по закон разрешение та Министерски съвет, припомнят запознати. А пациентите питат кога прокуратурата ще влезе в офисите на “Търговска лига” за да разрови агиевите обори на “Сърце и мозък”.
Източник: crimesbg.com
 

Бивша акушерка, съпруга на известен гинеколог умира като куче в частната болница “Сърце и мозък” 

Бивша акушерка, съпруга на известен гинеколог умира като куче в частната болница “Сърце и мозък”  - Снимка 2

Бивша акушерка, съпруга на известен гинеколог умира като куче в частната болница “Сърце и мозък”  - Снимка 3

Бивша акушерка, съпруга на известен гинеколог умира като куче в частната болница “Сърце и мозък”  - Снимка 4