Ексшефът на израелските служби МОСАД – ген. Дани Ятом и основаната от него компания за кризисен пиар C.I.Y GLOBAL са били наети от NEXO по спешност след избухването на аферата с базираното у нас, но опериращо по света дружество за покупко-продажба на криптовалута.

 

През последната седмица родната прокуратура бе контраатакувана яростно от NEXO, които обявиха, че ще водят дело за 1 млрд. долара заради нанесени огромни финансови и репутационни щети на дружеството.

 

Бивш шеф на МОСАД пое пиара на NEXO срещу 1 млн. долара

Калин Методиев

Според твърденията на NEXO, най-тежкото обвинение срещу тях е за финансиране на тероризъм, което нямало как да бъде доказано от държавното обвинение.

Кризисният пиар в защита на криптокомпанията протича основно в социалните мрежи и телевизиите, като босът на компанията Антони Тренчев получи едновременно ефирно време и при Светослав Иванов и при Лора Крумова, без обаче да отговаря на конкретни въпроси на водещите и категорично избягваше темата за липсата на лиценз на NEXO в САЩ и прогонването на компанията от американския пазар.

 

Припомняме, че на 19 януари, bTV поставиха като първа новина в централната си информационна емисия „Историческо споразумение на NEXO в САЩ“ – заглавие, подадено от пиар отдела на компанията и внушаващо оневиняването на т.нар. „криптобанка“, силно разминаващо се с обективната реалност.

 

Наемането на израелската компания за кризисен пиар обаче е поредното доказателство за стабилна и трайна връзка между NEXO и ПП. Евреите от C.I.Y GLOBAL ръководят политическите кампании на партията на Кирил Петков и Асен Василев от година и половина насам.

 

Пиар експерти разпознават стила на евреите и от видеоклипчето с позицията на NEXO, което се върти ударно в социалните мрежи и музикалните платформи от седмица насам.

Гласът зад кадър от видеото на NEXO е същият от предизборните клипчета на ПП, а стилът и внушението са идентични – очерняне на опонента чрез повтаряне на думички като „кражба“, „корупция“ и „справедливост“, твърди специалист в сферата на кризисния пиар.

 

Предполага се, че израелската компания, собственост на ексшефа на МОСАД Дани Ятом, е наета с посредничеството на бащата на един от собствениците на NEXO Калин Методиев. Припомняме, че той бе задържан на 12 януари в София. За него се появиха слухове, че е приел ролята на защитен свидетел в разследването срещу криптобанката.

 

Във вторник Методиев бе пуснат от съда, заедно с другия задържан шеф в NEXO Траян Николов срещу парични гаранции от по 100 хил. лв., с почетния консул на Израел във Варна д-р Красимир Методиев. Мълвата носи, че контрактът между NEXO и фирмата за кризисен пиар на Ятом, е на стойност 1 млн. долара.

Източник: Уикенд