Искра Банкова, която бе майка на починалия актьор Йосиф Шамли, изгуби живота си в катастрофа на 5-ти август на 71 годишна възраст. Тъжната новина бе споделена от дъщеря й Мила чрез социалните мрежи.

Тя беше пиар на първия избран с демократични избори президент Желю Желев и дълги години журналист в БНТ и в БНР.

Бивш PR на Желю Желев и журналист Искра Банкова загина в катастрофа

Дъщеря й написа: "На 5-ти август мама напусна този свят след пътен инцидент. Сега тя е в при батко, в светлината. Починала е на място и без мъки. Благодарение на Бога други пострадали няма. Душата й беше като цялата вселена - с голямо знание, вечно търсеща, вечно неспокойна, бунтарка, ценител на красотата. Тя имаше невероятен глас и пееше чудесно. Беше непримирима в своите убеждения и носеше огромна, огромна Любов в себе си. Тя беше моята връзка с Бога. Сега мама е в покой, аз го усещам. Тя се страхуваше да умре като стара, болна, безпомощна баба, в тежест за другите. Тя се боеше от смъртта, но вместо това тя дойде неочаквано, докато пътуваше към една приятелка."

Опелото ще се проведе на 14-ти август (понеделник) от 10:30 часа в храма "Св. Цар Борис І Покръстител" в столичния квартал "Овча купел".

Съболезнования на близките й!

Източник: lupa.bg