Биляна Гавазова с остър завой към…

Всички следят с интерес накъде ще поеме бившият медиен кадър

При все, че за момента официално Биляна Гавазова продължава да е безработна, изглежда в съвсем скоро време ще се уреди с много добър пост.

Напоследък ясно показва, че има политически интереси, но категорично отказва да сподели какви точно.

Биляна Гавазова с остър завой към…

Само преди няколко дни, Гавазова е била модератор на конференция, на която се е разисквала горещата тема за полезните и вредните храни и как едните да се различават от другите.

Предвид, че поканата й е дошла от италианското посолство у нас, а и на конференцията присъствали доста влиятелни хора, няма да е изключено в следващите дни да я видим на интересна позиция.

За темата, обсъждана на конференцията, Биляна Гавазова написа цяла реч в профила си. тя отбелязва, че в скоро време българските сирене и кашкавал ще бъдат обявени за вредни в цяла Европа.

По думите й може да се съди, че се е ориентирала към области, свързани с политиката на храните.

Ето и част от текста, написан от Биляна Гавазова по този повод, който до голяма степен наподобява политическа реч:

"В края на годината в Европейската комисия предстои широк дебат с възможност да бъде взето и окончателно решение – всички държави в общността да маркират храните и напитките с един и същи етикет. В Европа се борят две основни схеми – тази на "светофара" и "батерията".

От думите на доцент д-р Захари Велчев стана ясно, че при избора на NutriScore или цветната схема (светофара –  б.а.) българското сирене и кашкавал могат да светнат в червено като ВРЕДНИ храни. Доста смущаващо, нали? Българската държава също има право на мнение, дори е препоръчително, но засега нагласите са да запазим НЕУТРАЛИТЕТ. Дали? И в чия полза би било това? Възникват много въпроси, които тепърва ще бъдат обсъждани. Защото без правителство може и да изкараме известно време, но без храна и вода... едва ли...".

Няколко дни след тази „реч“, Биляна Гавазова се появи пременена в делово облекло. За никого не е тайна, че откакто бе натирена от Антон Хекимян, тя показваше само отпускарски снимки.

Този път обаче тя публикува снимка, на която е с бяла риза, а към нея написа: "Избирам светлата страна".

Какво точно има предвид, вероятно скоро ще научим.

Източник: Уикенд