Поредното изявление на Бил Гейтс по повод пандемията от коронавирус провокира нови вълни съмнения и теории на конспирацията

Бил Гейтс отново провокира лавина от песимизъм за предстоящите месеци. В лицето на масовата публика основателят на Microsoft от новатор и филантроп се превърна в чудовище, което всява психоза и цели заробването на човечеството. В последното си интервю Бил Гейтс направи доста смела прогноза, че пандемията през настоящия сезон ще се усети по-болезнено от лятото в Америка. Той, разбира се, се обоснова със статистиката и простият факт, че по време на застудяването се увеличават не само респираторните заболявания, но и нуждата на хората да стоят на затворени пространства, предава Фокс. Той настоя пред сънародниците си, че има само два начина да се спасят от пандемията–спазване на конкретно поведение по време на пандемия - физическа дистанция и носене на маски, или одобрение на ваксина. „За съжаление има много лоши послания по тези въпроси и носенето на маски не се зачита в САЩ“, огорчен е милиардерът. Той очаква все пак някой ден да върнем нормалния си живот, но само, когато се появи второто поколение ваксини и корона вирусът изчезне по Земята. Повечето учени обаче твърдят, че той няма да бъде заличен, просто човечеството ще живее с него.

Гейтс предвижда появата на второ поколение ваксини веднага след като на пазара масово се пусне първото. Очаква се то да е много ефективно и към него да проявят голям интерес на пазара.

Милиардерът предвижда, че положението на американците ще бъде чувствително подобрено чак през следващото лято. Обеща, че ще бъдат одобрени ваксините първо поколение след броени месеци - в началото на следващата година. При 328 милиона официално население, от университета "Джон Хопкинс" изнесоха данни, че над 7,9 милиона американци са заразени с опасния вирус. Починали вследствие на него са 217 717. [caption id="attachment_645408" align="aligncenter" width="300"]Бил Гейтс сн. Уикипедия Бил Гейтс сн. Уикипедия[/caption] Благодарение на обществени лидери като Боб Кенеди – младши обаче, огромна част от населението не е склонно да се предоверява на Бил Гейтс и тези, които настояват за масово ваксиниране. Синът на покойния главен прокурор дори обвини милиардера в престъпления срещу човечеството.